fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tuulia Viitasesta Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten päätoimittaja

Ihmisille tärkeästä lehdestä voi tulla iloisempi, räväkämpi ja entistä helpommin lähestyttävä.
Tuulia Viitanen ottaa Kaupunkiuutisten ohjat käsiin lokakuun alusta.

Vuodesta 2000 lähtien Hämeen Sanomissa työskennellyt Tuulia Viitanen aloittaa Kaupunkiuutisten kipparina lokakuun alussa. Viitanen jatkaa myös emolehden Just-osion tuottajana.

– Otin hyvillä mielin vastaan tehtävän, jossa on paljon uutta minullekin. En ole koskaan työskennellyt Kaupunkiuutisissa, Viitanen kertoo.

– Olen ollut yllättynyt runsaista onnitteluista ja tajunnut entistä selkeämmin, kuinka tärkeä tämä lehti on ihmisille ja miten tiivis suhde sillä on lukijoihin. Toivon, että tulevaisuudessa kynnys olisi vielä matalampi tai sitä ei olisi ollenkaan ja ihmiset tulisivat rohkeasti meille juttelemaan.

 

Jatkossa Hämeen Sanomat ja Kaupunkiuutiset tekevät tiiviisti yhteistyötä. Myös verkkouutisointiin panostetaan.

– Molemmilla lehdillä on silti oma brändinsä ja ne ovat eri tuotteita. Puramme kuitenkin raja-aitoja ja päällekkäisyyksiä yhteisen suunnittelun kautta, Viitanen sanoo.

– Tulevaisuudessa “kovat uutiset” keskittyvät enemmän Hämeen Sanomiin. Kaupunkiuutisten toimittajat eivät esimerkiksi enää istu valtuuston kokouksissa, vaan tarkastelevat päätösten vaikutusta kansalaisten näkökulmasta. Painotamme ihmisiä ja ilmiöitä.

 

Viitanen haluaa viedä Kaupunkiuutisten ilmettä vielä entistä rennompaan suuntaan.

– Tahdon tuoda lehden sivuille iloa ja rock´n´ rollia. Haluan, että hengitämme samaa ilmaa kaupunkilaisten kanssa.

– Itse tykkään tarinoista ja toivoisin, että ihmiset uskaltaisivat tulla meille kertomaan omansa. Täkäläinen tapa on vähän ajatella, “ettei tehdä tästä ny numeroo”, mutta juuri tuon asenteen me haluamme muuttaa.

 

Lempäälän suunnalta aikoinaan tänne muuttanut Viitanen näkee Hämeenlinnan vireänä ja kehittyvänä kaupunkina, josta ei jutunjuurta puutu.

– Hämeenlinna on kehittynyt valtavasti siitä, kun tänne tulin ja lapsiperheelliselle täällä on loistavat puitteet harrastaa.

– Kaupunkilehti voi parhaimmillaan luoda ihmeitä aikaan saavaa heimohenkeä ja vahvistaa paikallista identiteettiä. Siihen meillä on loistavat mahdollisuudet ja lukijoiden arvostuksen myötä myös voimaa.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset