Kaupunkiuutiset

Tuuloksen Tulikourat täyttää ensi vuonna 30 vuotta – Lippukunta on ollut voimissaan koko taipaleensa ajan

Hanna Saarinen ja Hannu Mursunen pohtivat partiokolon rappusilla lippukuntansa alkavan kauden toimintaa. Kuva: Lea Karmala
Hanna Saarinen ja Hannu Mursunen pohtivat partiokolon rappusilla lippukuntansa alkavan kauden toimintaa. Kuva: Lea Karmala

Partiokolossa pappilan pihatuvassa käytiin touhukas äänestys tiistai-iltana, kun Tuuloksen Tulikourien uusin ekaluokkalaisten ryhmä päätti itse nimestään. Monen kierroksen jälkeen voittajaksi selvisi Tiikerit. Muita ehdotuksia olivat muun muassa Puuryhmä, Sauli Niinistö ja JVG.

Aloittavien ryhmää ohjaa koko lippukunnan puheenjohtaja Hanna Saarinen. Toisella puolen taloa vuotta vanhempien Hirvenvasojen iltaa veti Hannu Mursunen, jonka johdolla Saarinenkin aikoinaan aloitti harrastuksen Pohjoisten koulun kolossa.

 

Tuuloksen Tulikourien pienimmät sudenpennut kokoontuivat Hanna Saarisen johdolla ja päättivät ensimmäiseksi ryhmänsä nimestä. Kuva: Lea Karmala
Tuuloksen Tulikourien pienimmät sudenpennut kokoontuivat Hanna Saarisen johdolla ja päättivät ensimmäiseksi ryhmänsä nimestä. Kuva: Lea Karmala

Ensi vuonna merkkivuosi

Tuuloksen Tulikourat täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Mursunen oli aikoinaan perustamassa lippukuntaa, ja siitä lähtien hän on ollut mukana toiminnassa. Partio kuului osana hänen työhönsä seurakunnassa, kun hän oli kanttorina ja nuorisotyöntekijänä. Nyt hänellä on mietteissä jo partiosta sivuun jääminen, kun ikää alkaa olla yli 70 vuotta.

– Tämän ryhmän kanssa vielä touhuan. Nuoret ovat hienoja ihmisiä, kun heihin tutustuu, ja heille on mukava järjestää toimintaa. Uskon ja toivon myös, että pystymme antamaan heille joitakin elämän taitoja ja eväitä, se on koko partion idea, Mursunen sanoo.

Sudenpentujensa syyskauden Mursunen aloitti puhumalla jokamiehenoikeuksista. Hän myös kehui ryhmäänsä siitä, kuinka hyviä kavereita nämä ovat keskenään.

– Peli on reilua, ei ole mitään keskinäistä kyräilyä eikä syrjimistä, että joku ei olisi toisen kanssa. Vetäjiltä hyvä toiminta vaatii asioihin paneutumista. Ei voi tulla vaan, että katsotaan mitä tehdään. Aina on oltava valmis suunnitelma, ja kyllä valmisteluun aina tunti tai kaksi menee.

Nimi valittiin yleisöäänestyksellä

Tulikourat-nimikin tuli 30 vuotta sitten yleisöäänestyksessä. Mursusen mukaan se tuntui ensin vähän karkealta, mutta se kuvastaa Tuulosta, sillä vaakunassakin on tulikourat.

Lippukunta on ollut voimissaan koko taipaleensa ajan. Mursunen oli ensimmäiset kymmenen vuotta sen puheenjohtajana.

– Enimmillään oli 110 partiolaista, nyt on noin 50. Mutta sekin on pienelle kylälle hyvin. Nykyään on niin paljon muitakin harrastuksia. Ennen ei ollut kuin partio, 4H ja palokunta, Mursunen pohtii.

Varainhankintaa talkoilla

Sunnuntaina 29.9. Tulikourat hoitavat jälleen käytännön järjestelyt kauppakeskus Tuulosen parkkihallissa pidettävässä kirpputorissa. Se on lippukunnan keino kerätä varoja toimintaan, kun seurakunnan budjetista saatavat rahat eivät yksinään riitä.

– Kirpputorit ovat meille merkittävä varainhankinnan muoto. Talkooporukkaa löytyy partiolaisten vanhemmista, Mursunen sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset