fbpx
Kaupunkiuutiset

Työ ja pesis toivat 
Outi Ahon kaupunkiin

Hämeenlinnan Paukun sieppari Outi Aho, 24, on joukkueen kokenutta kaartia, sillä hän pelasi jo vuosina 2013–14 pari kautta naisten Superpesistä. Hän uskoo, että Paukun peli paranee Ykköspesiksessä pitkän kesän aikana isoin hyppäyksin.

– Jos rehellisesti sanotaan, niin meidän kausi on lähtenyt vähän takkuillen liikkeelle. Nyt viimeksi Porissa alkoi näkyä meidän omaa peliä, mitä nähtiin harjoituspeleissäkin. Peli-ilo alkoi löytyä, Aho sanoo.

Paukku nappasi kauden toisen voiton lyömällä Porin supervuorossa. Toukokuun puolivälissä kukistui Kankaanpää vierasmatsissa kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

– Joukkueen kesken puhuttiin jossain vaiheessa tavoitteena sijanumerosta kolme. Meidän junnuilla on paljon tahtoa, sillä he todistavat itsestään paljon joka päivä. Pelaamme ihan erilaista pesäpalloa kauden lopussa kuin nyt.

– Junnut paiskivat töitä sairaan paljon intoa täynnä. Emme kumartele mitään joukkuetta. Olemme samalla viivalla joka joukkueen kanssa, Aho vakuuttaa.

Manse PP:n avut Heidi Vulli ja Stina Parantainen ovat tuoneet paljon kokemusta Paukun ryhmään.

Järvenpäässä syntynyt ja pelitouhut Kinnarin Pesiksessä aloittanut Aho on sattumoisin pelannut eri joukkueissa kahden vuoden syklejä. Hän on pelannut Ykköspesistä Vantaalla (2009–10), Paukussa (2011–12) ja nyt uudestaan toista kautta Paukussa.

– Vihdin vuodet (2013–14) opetti ja koulutti paljon. Sieltä tuli paljon taitoa otetuksi mukaan. Menin untuvikkona Vihtiin.

– Paukulle tuli tähän kauteen nuorennusleikkaus, mutta sellaista sattuu aina välillä. Yllättävältä tuntui, että olen nyt joukkueen kokeneimpia pelaajia. Olen tottunut pelaamaan kokeneempien kavereiden kanssa. Hyvin tämä on lähtenyt liikkeelle.

Vierumäellä kolme talvea liikunnanohjaajaksi opiskellut Aho muutti maaliskuussa Hämeenlinnaan. Hän toimii personal trainerina fitness24sevenissä.

– Opiskelut ovat vielä kesken, mutta teen myös töitä niin paljon kuin mahdollista. Vierumäellä opiskelu on asia, jota en vaihtaisi mihinkään tässä maailmassa.

Ahon rooli sisäpelissä on vaihtaminen.

– Kotiutukseen en ole saanut kerättyä tarpeeksi voimaa. Ei ole oikein jalkojakaan, mutta koitan pinkoa muiden mukana.

– Siepparin tontti etukentällä on kotipaikka, jossa on kodikas ja turvallinen olo. Kun vanhuus tulee, eivät reaktiotkaan ole niin kohdillaan. Hetkeen ei ole tullut pallosta osumaa mihinkään. Kun seuraavan kerran osuu, sitten taas miettii, onko tämä kiva paikka, Aho sanoo.

Paukku pelaa viimeistä kesää Hämeensaaren kentällä.

– Pidän kentän paikasta, mutta kenttä on ihan hirveässä kunnossa. Se on aivan kamala. Sieltä tulee tosi paljon virhepomppuja. Varmasti sitä kiroaa, jos pallo osuu naamaan virhepompun takia, Aho tuumaa.

Paukku kohtaa keskiviikkona 8.6. klo 18 Roihun Hämeensaaren kentällä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset