Kaupunkiuutiset

”Työseteli tukee nuorten aktiivisuutta”

Nuorten työsetelit tulivat jakoon maanantaina 2.2. Työseteli on Hämeenlinnan kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa 16–24-vuotiaan hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön työsetelillä.

Työseteleitä on jaossa 280 kappaletta. Niitä voi noutaa kaikista Hämeenlinnan kaupungin palvelupisteistä. Seteleitä ei voi varata ja ne jaetaan hakujärjestyksessä.

– Kaupunki on jakanut nuorten työseteleitä jo usean vuoden ajan, ja kaikki työsetelit on tähän mennessä aina käytetty. Yrittäjät ovat ottaneet nuorten työsetelin erittäin hienosti vastaan, Toimintakykyä edistävien palveluiden palvelujohtaja Risto Jokinen kehuu.

Työseteliä hyödyntävät monenlaiset yritykset, ja seteleitä voi olla yritystä kohti 1–5 kappaletta. Työnantajana ei kuitenkaan voi toimia kunta, yksityistalous, perhe eikä yksityinen henkilö.

Yhtä nuorta kohti on käytettävissä aina yksi työseteli. Työpaikka nuoren on haettava itse.

– Työseteli tukee nuorten aktiivisuutta, ja tähän mennessä elinkeinoelämän aktiivinen mukanaolo on ollut kiitettävää. Työsetelin ydinhän on se, että nuoret ovat aktiivisia ja yrityselämä ottaa heidät hyvin vastaan, Jokinen sanoo.

Työtä vaikka kahdessa jaksossa

Kesätyösetelin ehtona on, että työsuhteen on oltava voimassa 1.3.–30.9.2015 välisenä aikana, ja työpäiviä on tänä ajanjaksona oltava vähintään 15. Työntekijälle käteen jäävän nettopalkan on oltava vähintään 450 euroa.

Työnantajalle annettava tuki on 250 euroa. Työnantaja hoitaa työsuhteeseen kuuluvat verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä ansaitut lomakorvaukset. Työnantaja on oikeutettu työseteliin, vaikka työntekijän työsuhde ei olisikaan yhtäjaksoinen, vaan työntekijä on työssä esimerkiksi kahdessa eri jaksossa. Työsuhteen päättymisen jälkeen työnantaja palauttaa setelin 30.10.2015 mennessä.

Lisätietoja nuorten työsetelistä löytyy Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset