Kaupunkiuutiset

Työstä on kannettava vastuunsa

– Asiat eivät pelkästään puhumalla etene, eivät etenkään rakennusalalla. Työ on tehtävä ja työn jäljestä kannettava vastuunsa, sanoo yrittäjä, toimitusjohtaja Timo Sollo Kirvestyöt Oy:stä. Korjausrakentamiseen erikoistunut, 18 henkilöä työllistävä yritys palkittiin Hämeenlinnassa vuoden 2016 yrittäjäpalkinnolla.

Kirvestyöt Sollo Oy on perheyritys, jossa osakkaina ovat puoliso Teija ja lapset Joonas, Josefiina ja Julia. Heistä Joonan on Timon ja Teijan lisäksi vetovastuussa jo täysipäiväisesti.

– Onnitteluja on palkinnon julkistamisen jälkeen sadellut, kertoo yrittäjä, ja jatkaa: Hyvä on lähtenyt kiertoon. Yhdessä tehden elämästä selvitään, tarvitsemme kaikkia ja toinen toistamme.

Korjausrakentamisen Timo Sollo näkee vertauskuvana koko elämään.

– Uteliaisuus ja uudistuminen voittavat. Niin elämässä kuin rakennuksessa on uskallettava avata vanha ja katsoa rehellisesti mitä sieltä löytyy – mitä kannattaa säilyttää ja mitä tehdä uusiksi. Hyväksyttävä on sekin, ettei kaikkea voi korjata.

Rakennusalaa mies käsistään kätevänä, ja sille keski- ja ammattikoulun jälkeen luontevasti ajautuneena sanoo rankaksi fyysisesti. Henkisestikin se kuormittaa, kun siihen lisätään yrittäjyys – ja etenkin, kun asiakasta halutaan palvella hänen toiveitaan kuunnellen.

– Periaatteenani on katsoa asioita mahdollisimman pitkälle myös asiakkaan näkökulmasta. Asiakas on kuitenkin se taho, mistä yrittäjä palkkansa saa. Luotettava asiakaspalvelu mielestäni tarkoittaa, että lopputulos on sitä, mistä on sovittu. Se pitää sisällään virheenkin myöntämisen, sen korjaamisen anteeksipyytämisineen.

Omalla kohdallaan Timo Sollo huomioi paitsi oman työnsä jäljen, myös alaistensa – ja kantaa vastuuta koko alasta, että se jatkossakin tarjoaisi töitä kiinnostuneille. Kuluneen vuoden aikana työharjoittelujaksoilla on opissa ollut lukuisia henkilöitä eri kansallisuuksista ja elämässään eri vaiheessa olevia.

Samaan pakettiin voi Timo Sollon kohdalla liittää vastuunkannon laajemmaltikin, aina yhteiskunnallisiin luottamustoimiin. Jo opiskeluaikanaan hän kertoo toimineensa puheenjohtajana urheiluseurassa ja kerhonohjaajana seurakunnan poikakerhoissa. Hän on ollut mukana Hämeenlinnan Yrittäjien ja seurakunnan toiminnassa, ja toimii nyttemmin Rotareissa ja Hämeen kauppakamarissa.

Akkujaan mies kertoo lataavansa muun muassa liikunnalla ja musiikilla. Tärkein osuus on perheellä, vaikka lapset jo aikuisia ovatkin.

Korjausrakentamiseen erikoistunut perheyritys Kirvestyöt Sollo Oy on perustettu vuonna 1988. Lähes parikymmentä henkilöä työllistävän yrityksen liikevaihto viime vuonna oli 2,4 miljoonaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset