Kaupunkiuutiset

Tyttöjen futisturnaus tuo satoja jalkapallonuoria Iittalaan toukokuussa

Iittalan Pallon Matti Niemi on turnauspäällikkönä järjestämässä toista kertaa tyttöjen futisturnausta kylälle. Kuva: Lea Karmala
Iittalan Pallon Matti Niemi on turnauspäällikkönä järjestämässä toista kertaa tyttöjen futisturnausta kylälle. Kuva: Lea Karmala

Keväällä Iittalaan saapuu jälleen satoja jalkapalloa harrastavia nuoria viikonlopuksi ympäri eteläistä Suomea, kun Iittalan pallo järjestää toista kertaa tyttöfutisturnauksen 22.–24. toukokuuta. Mukaan peleihin ehtii vielä ilmoittautua maaliskuun ajan.

– Saimme viime vuonna turnaukselle hyvän lähdön, kun Iittalassa oli samaan aikaan lasinpuhalluksen MM-kisat ja Fiskars tuli pääkumppaniksemme. Joukkueita oli mukana 24, ja turnaus oli kaksipäiväinen. Nyt ilmoittautuneita joukkueita on jo 27 ja pelejä pelataan perjantaista sunnuntaihin, seuran turnauspäällikkö Matti Niemi kertoo.

Yli tuhat ulkopaikkakuntalaista

Tänä vuonna Iittala Cupiin osallistujia on tulossa muun muassa Turusta, Tampereelta, Helsingistä, Kotkasta, Porvoosta ja Muuramesta. Kaikkiaan mukaan mahtuu 36 joukkuetta. Isompien 15-vuotiaiden tyttöjen pelit pelataan perjantaista sunnuntaihin, ja pienempien 11–13-vuotiaiden ottelut käydään lauantaista sunnuntaihin. Harrasteporukoille on omat sarjansa.

– Toukokuu on hyvä ajankohta turnaukselle, sillä silloin into nurmella pelaamiseen on korkeimmillaan. EM-kisatkin osuvat nyt heti siihen perään, Niemi miettii.

Osa otteluista pelataan Sääksämäellä, minne kuljetaan linja-autolla. Joukkueet majoittuvat ja ruokailevat Iittalan koulussa, ja oheisohjelmaksi on tarjolla muun muassa kuplafutista Iittala-hallissa, viime kevään tapaan.

– Laskin, että Iittalaan saapuu yhteensä yli tuhat ulkopaikkakuntalaista. Uskon, että se tuo mukanaan kaikenlaista positiivista kylään, Niemi sanoo.

Turnaus syntyy talkootyönä

Turnausta on järjestämässä Iittalan Pallon parikymmenhenkinen talkooporukka, ja myös omat isommat pelaajatytöt antavat oman työpanoksensa.

– Seurassa ei ole palkallisia työntekijöitä, joten apuja ja yhteistyökumppaneita tarvitaan. Turnauspäällikön homma työllistää itseänikin hyvässä mielessä, mutta sydämellä tätä tehdään nuorten hyväksi, eikä tunteja kauheasti lasketa, Niemi hymyilee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset