Kaupunkiuutiset

Uimahalli sai lainantakauksen,
valtuutettu Ismo Soukola eron

Kaupunginvaltuusto hyväksyi uimahallin peruskorjaushankkeen ja sisäliikuntatilan rakennushankkeen lainantakauksen. Liikuntahallit ottaa 13 miljoonan euron lainan Kuntarahoitukselta hankkeeseen, johon sisältyy muun muassa 400 neliön sisäliikuntatilan rakentaminen.

Perussuomalaisten Tauno Lahtinen ihmetteli päätöstä edeltäneessä keskustelussa, miten 400 neliön liikuntahallin käyttökustannuksiksi oli arvioitu lähes 40 000 euroa. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo totesi, ettei nyt oltu päättämässä valtuuston jo kertaalleen päättämistä , kilpailutetuista urakkatarjouksista. Halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Saviniemi sanoi, että kustannukset katetaan kokonaisuuden energiatehokkuudesta syntyvistä säästöistä.

VALTUUSTO myönsi takauksen myös Hämeenlinnan Asunnot oy:n 5,1 miljoonan euron lainalle Turuntie 1:n rakennus- ja peruskorjaushankkeeseen.

– On paljon keskusteltu siitä, että kaupungilla pitää olla vetovoimaa ja asuntoja tarjolla, kokoomuksen Sari Rautio sanoi.

– Kiitos siitä, että tämä hanke etenee ja Suomenkasarmille, tekniseen virastoon ja toivottavasti Asemanrantaan ja Engelinrantaankin saadaan modernia, nykyaikaista asumista. Keskustan asunnot ovat tärkeä menestystekijä, kaupungin muita alueita tietenkään väheksymättä.

Vihreiden Kirsi Ojansuu-Kaunisto oli ilahtunut, että asuntoja oltiin rakentamassa nimenomaan nuorille.

– Rakennusten suojelu on vihreille aina ollut tärkeä asia. On hienoa, että Pikkutorin alueen esteettinen kokonaisuus on säilymässä, koska se on kaupungin luovuttamatonta kaunetta. Toivottavasti rakennuksia ei peruskorjauksissa kuitenkaan pilata, kuten joskus on tehty.

DEMAREIDEN Ranjith Kumar Prabhakaran kaipasi lisää vuokra-asuntoja keskustaan.

– Hämeenlinna ja monet muut kaupungit taistelevat nyt väestönkasvun kohottamiseksi. Vastaanottokeskuksissa on nyt väkeä, joista osa haluaisi aikanaan muuttaa kaupunkiin.

– Asuntopolitiikkaa pitäisi miettiä paljon laajemmin ja pitkäjänteisemmin, sillä jokainen Hämeenlinnaan muuttava ihminen on meidän etumme.

Maanantaina hyväksyttiin myös Ammattiopisto Tavastian asemakaavan muutos, joka mahdollistaa uudisrakennuksen tekemisen Hattelmalantien kampukselle. Uudessa asemakaavassa kampus laajentuu osittain viereiselle pellolle. Uudisrakennukseen on tarkoitus sijoittaa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opetustiloja.

KOKOUKSEN viimeisenä asiana käsiteltiin perussuomalaisten Ismo Soukolan eronpyyntöä valtuuston jäsenyydestä. Soukola oli pyytänyt eroa sillä perusteella, että oli menettänyt luottamuksensa kaupungin virkamies- sekä luottamusjohtoon ja koska ”rehelliselle ja sanojensa takana seisovalle luottamustehtävien hoitaminen tällaisessa ilmapiirissä on mahdotonta”. Perustelua ei kuitenkaan pidetty riittävänä, joten Soukola toimitti maanantain kokoukseen lisäperustelun, jossa hän pyysi ottamaan huomioon toimintansa valtuutettuna yli neljän vuoden ajan eli vuodesta 2009 alkaen.

”30.4.2015 asti voimassa olleen kuntalain 38 pykälän mukaan luottamustoimesta on oikeus kieltäytyä, jos on ollut samassa luottamustehtävässä neljä edellistä vuotta. Vaikka 1.5.2015 voimaan tullut kuntalaki ei kyseistä säädöstä enää sisälläkään, on Kuntaliiton kanta se, että kyseinen kieltäytymisperuste olisi voimassa ja se olisi myös pätevä peruste luottamustehtävästä eroamiseen”, Soukolan toimittamassa tekstissä todettiin. Valtuusto myönsi Soukolalle eron ja hänen tilalleen nousee 1. varavaltuutettu Tauno Lahtinen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset