Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Uimahallin liikuntasalissa tanssitaan diskomusiikin tahtiin – Meiju Suvas ja kumppanit tanssittavat väkeä Mummodiskossa

Jouni Haavisto (vas.), Tuire Pöyhiä, Jyrki Aaltonen ja Marko Mustiala toivovat, että Mummodisko saa väen liikkeelle. Uimahallin liikuntasaliin mahtuu maksimissaan kolmisensataa ihmistä, ja jos tapahtuma vetää, ovat järjestäjät valmiita viemään sen tulevaisuudessa vaikka isompaankin halliin. Kuva: Heli Karttunen
Jouni Haavisto (vas.), Tuire Pöyhiä, Jyrki Aaltonen ja Marko Mustiala toivovat, että Mummodisko saa väen liikkeelle. Uimahallin liikuntasaliin mahtuu maksimissaan kolmisensataa ihmistä, ja jos tapahtuma vetää, ovat järjestäjät valmiita viemään sen tulevaisuudessa vaikka isompaankin halliin. Kuva: Heli Karttunen

Mummodisko rantautuu kaupunkiin 10. maaliskuuta kansainvälisellä Aivoviikolla. Tapahtuman järjestävät Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen ja Muistiluotsin väki yhdessä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Suosittu konsepti on kerännyt muualla Suomessa satoja osallistujia. Hämeenlinnassa se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Väkeä tanssittavat 1960-70-lukujen diskomusiikin tahtiin laulaja Meiju Suvas ja DJ Kuk Norris. Parituntisen tapahtuman juontaa Tuija Piepponen.

– Musiikki edistää aivoterveyttä, etenkin tanssi ja livemusiikki. Katselin jo pari vuotta sitten, että Mummodisko toimii ja ensin ajatuksena oli järjestää täällä vastaavan tyylinen tapahtuma. Otin yhteyttä konseptin luojiin ja he ehdottivat, että tapahtuma tuotaisiin tännekin, muistiasiantuntija Marko Mustiala Kanta-Hämeen Muistiluotsista kertoo.

– Porukka syttyi heti ja saimme sponsorit kokoon parissa päivässä, Jyrki Aaltonen Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksestä sanoo.

Mummodisko järjestetään Hämeenlinnan uimahallin liikuntasalissa. Tilat järjestyivät Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n kautta, joka on yksi yhteistyökumppaneista.

– Tanssi lajina tukee muistia ja on liikuntana mielekästä. Kun saimme viestiä, että tällainen tapahtuma olisi tulossa, lähdimme heti mukaan. Tämä toteuttaa myös ideaa, että uimahallin liikuntasali on asukkaiden yhteinen olohuone, tällä kertaa diskoilun merkeissä, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä tuumaa.

Liikuntahallit tarjoaa tilat ja lainaa tarvittavaa kalustoa Loimua-areenalta sekä auttaa tapahtuman mainostamisessa.

– Meillä on paljon toimintaa ikäihmisille ja sitä kautta saamme markkinoitua tapahtumaa. Myös Mummodiskon mainos pyörii parhaillaan uimahallin diginäytöllä.

Nimestään huolimatta tapahtuma on tarkoitettu kaikille, se on ilmainen, eikä siinä ole ikärajaa. Myös asu on vapaa. Halutessaan osallistujat voivat maksaa vapaaehtoisen narikkamaksun, jonka tuotto ohjataan Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen toimintaan.

Hämeenlinnalaiset Kirsi ja Jouni Haavisto aikovat olla mukana tapahtumassa.

– Muistisairaita on aika vaikea saada liikkeelle. Kuulumme Muistiyhdistyksen hallitukseen ja Mummodiskossa on hyvä tilaisuus myös kysellä yhdistyksemme toiminnasta, he vinkkaavat.

Jyrki Aaltonen sekä Muistiyhdistyksen väki toivovat, että etenkin vanhukset, jotka eivät muuten helposti lähtisi kotoaan mihinkään, löytäisivät tapahtuman.

– Olisi mukavaa saada tänne porukkaa esimerkiksi hoitokodeista. Tässä tapahtumassa rollaattori tai pyörätuoli ei ole este, ainoastaan terävät korot tai nastakengät eivät ole hallin lattialle hyväksi.

Mummodisko Hämeenlinnan uimahallin liikuntasalissa kansainvälisellä Aivoviikolla 10.3. kello 13–15.

Faktaa

Mummodisko on Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa 10.3. Konsepti on kerännyt ympäri Suomea satoja osallistujia.

Yhteistyökumppaneina ovat Mummodisko ry, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy, Hämeenlinnan Jalkapalloseura, Osuuskauppa Hämeenmaa, Keilaviihderavintola Fiftari, Pohjantähti, Brahen kirppis, Kotipitsa Parolantie/Parola, Pohjantähti, Showtekniikka Torvinen sekä Setlementin Senioriklovnit.

Muistiluotsi on Muistiliiton jäsenyhdistysten ylläpitämää valtakunnallista asiantuntija- ja tukikeskustoimintaa, joka tarjoaa matalan kynnyksen neuvontaa ja tukea muistisairaille, muistioireisille ja heidän läheisilleen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset