fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Uimahallin sulkupäätös poiki palautemyrskyn – Hallipomo vastaa kritiikkiin

Halliyhtiön toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä perustelee ratkaisua taloussyillä.
Hämeenlinnan uimahalli on perjantaina auki viimeistä päivää muun muassa Hämeenlinnan uimaseuralle ja muille harjoittelijoille. Yleisölle halli on ollut kiinni on pidemmän aikaa koronarajoitusten vuoksi. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Hämeenlinnan uimahalli on perjantaina auki viimeistä päivää muun muassa Hämeenlinnan uimaseuralle ja muille harjoittelijoille. Yleisölle halli on ollut kiinni on pidemmän aikaa koronarajoitusten vuoksi. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiö ei taivu Hämeenlinnan uimaseuran pyyntöön. Halli suljetaan perjantaina.

Sulkupäätös on poikinut palautemyrskyn kaupunkilaisilta.

Erityisesti se korpeaa Hämeenlinnan uimaseuraa (HKU 21.4.), koska seura oli varautunut pitämään vielä toukokuussa uintikursseja ja kilpauimarit valmistautuneet kesän arvokisoihin. Nyt seurassa pohditaan kolmen työntekijän lomautuksia.

80 000 euron säästöt

Nyt liikuntahalliyhtiön toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä vastaa saamaansa kritiikkiin.

Pöyhiän mukaan halliyhtiön liikevaihto pieneni viime vuonna noin neljänneksellä ja tulos jäi 390 000 euroa alijäämäiseksi koronan vuoksi.

– Tappioita pystyttiin hillitsemään erityisesti liikuntalaitosten sulkemisen myötä saavutetuilla energiasäästöillä, ostopalvelujen keskeyttämisellä sekä Valtiokonttorin myöntämällä koronatuella, Pöyhiä toteaa.

Tämän vuoden tammi-maaliskuussa liikevaihto pieneni yli puolella edellisvuoteen verrattuna. Siitä huolimatta yhtiö piti kaikki liikuntatilansa käyttökunnossa, jotta toimintaa pystyttiin järjestämään alle 12-vuotiaille sekä kilpa- ja huippu-urheilijoille.

– Ylläpidon kustannukset ovat siis säilyneet lähes normaalilla tasolla, ja talousvaikutukset ovat ilmeiset.

Pöyhiän mukaan uimahallin sulkeminen huhtikuun lopussa tuo yhtiölle noin 80 000 euron säästöt verrattuna siihen, että halli suljettaisiin normaaliin tapaan toukokuun lopussa.

“Tuli sohaistua ampiaispesään”

Hämeenlinnan uimaseuran puheenjohtaja Pia Viskari sanoo seuran sohaisseen ampiaispesään.

– Edelleen olemme järkyttyneitä, mutta myös hämmästyneitä Pöyhiän perusteista. Edelleen muut liikuntahallit pidetään auki.

Pöyhiä vastaa kritiikkiin toteamalla, että uimahalli “poikkeaa täysin muiden liikuntalaitosten käytöstä”.

Hänen mukaansa lähes 90 prosenttia uimahallin liikevaihdosta tulee pääsylipputuloista, siis tavallisten uimahallin käyttäjien kukkarosta. Loput tulee allas- ja ratavarausmaksuista.

– Kaikissa muissa liikuntalaitoksissa seurojen käyttövuoromaksut kattavat lähes 90 prosenttia liikevaihdosta, Pöyhiä muistuttaa.

“Apparalla treenaaminen mahdotonta”

Ahveniston maauimala aukeaa 29. toukokuuta yleisölle.

Puistopäällikkö Siiri Ellä kertoo altaan olevan uintikunnossa jo 17. toukokuuta, jolloin koulut ja seurat voivat varata vuoroja.

Viskarin mukaan ajatus on kaunis, mutta käytäntö on osoittanut toista.

– Jos säät ovat tällaiset, emme kyllä pysty siellä treenaamaan, koska ei ole saunoja ja pukuhuoneetkin ovat kylmät, lataa Viskari.

Viskari haluaa kiittää kaupunkilaisia tuesta ja sympatiasta, jota seura on saanut.

– Valitettavasti sillä vain ei makseta laskuja, mutta hienoa on, että olemme saaneet neuvoteltua lisää maksuaikaa hallivuokrille.

Uimahalli

Hämeenlinnan uimaseura nosti metelin viime viikolla, kun tuli ilmi, että uimahalli suljetaan harjoittelijoilta kuukautta normaalia aikaisemmin.

Päätöksen vuoksi seuralta jää kursseja pitämättä ja uimareilta kesän arvokisoihin valmistautuminen puolitiehen.

Koronan vuoksi seura on taloudellisissa ongelmissa ja pohtii kolmen työntekijän lomautuksia.

Kaupunkiuutisten jutusta nousi kohu muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Hämeenlinnan liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä kirjoitti perustelunsa medialle, uimaseuran johdolle ja päättäjille viime viikon perjantaina.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset