fbpx
Kaupunkiuutiset

Uimarantojen vedet uimakelpoisia

Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalvelut on ottanut tämän uimakauden ensimmäiset uimavesinäytteet. Tulosten perusteella uimavesi täytti mikrobiologiset laatuvaatimukset kaikilla rannoilla eli vesi on uimakelpoista.

Hämeenlinnassa ja Hattulassa yhteensä 24 uimarannan veden laatu on viranomaisvalvonnassa. Valvottavista uimarannoista yleisiä uimarantoja on 7 ja pieniä yleisiä uimarantoja 17.

Viime vuodesta poiketen Hämeenlinnan uimahallin uimaranta ei ole koko kesänä uimarantakäytössä uimahallin peruskorjauksen vuoksi.

Tällä viikolla otetuissa näytteissä uimaveden lämpötila vaihteli 16,5–17,5 °C. Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta www.hameenlinna.fi/uimavesi voi seurata näytetuloksia kohdasta Kesän 2016 näytteenottosuunnitelma ja tulokset. Yleisten uimarantojen uimaveden laatutiedot toimitetaan myös Euroopan komissiolle.

Valvontaan kuuluvat yleiset uimarannat Hämeenlinnassa ovat Ahvenistonjärven Ahvenisto, Alajärven Tervaniemi, Aulangonjärven Kihtersuo ja Hauhonselän Pappilanaro. Pienistä yleisistä uimarannoista valvonnan piiriin kuuluvat Aulangonjärven ulkoilumajan ranta, Kahtoilampi, Kankaistenjärvi, Katumajärven Idänpään ja OTK:n rannat, Leheejärven Kopsjoen uimaranta, Matkalampi, Ormajärven Untulan ranta, Pääjärven Juottimen uimaranta, Suolijärven Kirkkoranta, Teuronjärvi, Vanajaveden Lepaanrannan ulkoilumaja sekä Äimäjärven urheilukentän ranta.

Hattulassa valvotaan uimaveden laatua Armijärven Nihattulan rannassa, Lehijärven Kalkkosen rannassa sekä Herniäisen, Eerolan ja Pappilanniemen rannoilla Vanajaveden ääressä.

Syanobakteereita eli sinilevää ei tähän mennessä viranomaisvalvontanäytteenoton yhteydessä ole havaittu. Ensimmäiset tämän kesän havainnot sinilevistä on saatu Kankaistenjärven uimarannan läheisyydestä heti näytteenottokierroksen jälkeen. Sinilevätilanne saattaa vaihdella nopeasti eikä yksi havainto aina kuvaa koko järven tilaa. Tästä syystä viranomaispalvelut suosittaa, että uimarit tarkistaisivat silmämääräisesti jo nyt uimaveden laadun aina ennen kuin menevät uimaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset