fbpx
Kaupunkiuutiset

Uimarantojen vedet uimakelpoisia

Tämän uimakauden ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu. Hämeenlinnassa ja Hattulassa viranomaisvalvonnassa on kaikkiaan 23 uimarannan veden laatu, ja näytteiden perusteella vedet ovat uimakelpoisia.

Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalvelut otti Ormajärven Untulan uimarannalta myös ylimääräisen vesinäytteen ennen uimakautta Lammin jätevedenpuhdistamon puhdistusprosessien viime loppukesän ongelmien vuoksi. Tulosten perusteella uimavesi täytti mikrobiologiset laatuvaatimukset kaikissa näytteissä, eli myös Untulan ylimääräisen näytteen tulosten mukaan vesi on uimakelpoista.

Hämeenlinnan uimahallin uimaranta on jo toisena kesänä pois käytöstä uimahallin peruskorjauksen ja maaperän puhdistuksen vuoksi. Pääjärven rannalla sijaitseva Juottimen uimaranta on puolestaan muutettu uimapaikaksi ja poistettu valvottujen uimarantojen joukosta.

 

Tällä viikolla otetuissa näytteissä uimaveden lämpötila vaihteli välillä 16–19 °C. Näytetuloksia voi seurata myös Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta www.hameenlinna.fi/uimavesi kohdasta Kesän 2017 näytteenottosuunnitelma ja tulokset. Lisäksi yleisten uimarantojen uimaveden laatutiedot toimitetaan Euroopan komissiolle.

Syanobakteereita eli sinilevää ei ole havaittu. Sinilevätilanne saattaa vaihdella nopeasti eikä yhdessä paikassa tehty havainto kuvaa koko järven tilaa. Tästä syystä viranomaispalvelut suosittaa, että uimarit tarkistaisivat silmämääräisesti uimaveden laadun aina ennen kuin menevät uimaan. Liitteessä 1 on yleistä tietoa syanobakteereista eli sinilevistä.

Uimarannoilla oleilevat linnut aiheuttavat haittaa erityisesti Tervaniemen uimarannalla. Lintuja kannattaa mahdollisuuksien mukaan hätistellä, mutta ei ruokkia. Näin estetään lintujen asettuminen rannalle. Rannan siivousta tehostetaan, kun lintujen aiheuttamia ongelmia havaitaan.

 

Hämeenlinnassa valvonnan piiriin kuuluvat yleiset uimarannat ovat Ahvenisto, Alajärven Tervaniemi, Aulangonjärven Kihtersuo, Hauhonselän Pappilanaro, Ormajärven Sankolan ranta ja Pannujärvi. Pieniä yleisiä uimarantoja Hämeenlinnassa ovat Aulangonjärven ulkoilumaja, Kahtoilampi, Kankaistenjärvi, Katumajärven Idänpää ja OTK:n ranta, Leheejärven Kopsjoen uimaranta, Matkalampi, Ormajärven Untulan ranta, Suolijärven Kirkkoranta, Teuronjärvi, Vanajaveden Lepaanrannan ulkoilumaja sekä Äimäjärven urheilukentän ranta.

Hattulan yleisiin uimarantoihin kuuluu Vanajaveden Herniäinen ja pieniä yleisiä uimarantoja Hattulassa ovat Armijärvien Nihattulan ranta, Lehijärven Kalkkonen sekä Vanajaveden Eerolan ja Pappilannimen rannat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset