Kaupunkiuutiset

Uimarantojen vedet uimakelpoisia

Hämeenlinnan kaupunki valvoo tänä vuonna kaikkiaan 24 uimarannan uimaveden laatua Hämeenlinnassa ja Hattulassa. Valmistuneiden näytetulosten perusteella uimavesi täytti mikrobiologiset laatuvaatimukset kaikissa näytteissä, eli kaikkien kohteiden vesi on uimakelpoista.

Kaupungin viranomaispalvelut otti yleisiltä uimarannoilta ensimmäiset näytteet kaksi viikkoa sitten, ja pieniltä yleisiltä uimarannoilta tällä viikolla.

Uimavesien lämpötilat ovat vaihdelleet 14,5–20 asteen välillä. Syanobakteereita eli sinilevää on havaittu vähäisiä määriä vain Kankaistenjärven pienellä yleisellä uimarannalla.

 

Uimarannoilla oleilevat linnut aiheuttavat haittaa erityisesti Tervaniemen uimarannalla. Lintuja kannattaa mahdollisuuksien mukaan häiritä ja hätistellä. Lintuja ei myöskään kannata ruokkia. Näillä toimenpiteillä voidaan estää lintuja asettumasta rannalle. Rannan siivousta tehostetaan, kun lintujen aiheuttamia ongelmia havaitaan.

Roska-astioiden täyttyminen uimarannoilla on havaittu ongelmaksi. Havaintojen mukaan roska-astioissa on roskia, joiden ei voida ajatella syntyneen uimarannalla. Viranomaispalvelut muistuttaa, että uimarannoilla olevat roska-astiat on tarkoitettu ainoastaan uimarannalla syntyviä roskia varten.

 

Valvottavista uimarannoista Hämeenlinnan uimahallin uimaranta oli kahtena kesänä pois käytöstä uimahallin peruskorjauksen ja maaperän puhdistuksen vuoksi, mutta tänä kesänä uimahallin ranta on jälleen uimarantakäytössä.

Tällä uimakaudella Hämeenlinnassa valvotaan yleisistä uimarannoista Ahvenistoa, Alajärveä Tervaniemeä, Aulangonjärven Kihtersuota, Hauhonselän Pappilanaroa, Ormajärven Sankolan rantaa, Pannujärveä sekä Vanajaveden uimahallin rantaa. Pienistä yleisistä uimarannoista Hämeenlinnassa valvonnan piiriin kuuluvat Aulangonjärven ulkoilumajan ranta, Kahtoilampi, Kankaistenjärvi, Katumajärven Idänpää ja OTK:n ranta, Leheejärven Kopsjoen uimaranta, Matkalampi, Ormajärven Untulan ranta, Suolijärven Kirkkoranta, Teuronjärvi, Vanajaveden Lepaanrannan ulkoilumaja sekä Äimäjärven urheilukentän ranta.

Hattulassa yleisistä uimarannoista valvonnan piiriin kuuluvat Vanajaveden Herniäinen ja pienistä yleisistä uimarannoista Armijärven Nihattulan ranta, Lehijärven Kalkkonen sekä Vanajaveden Eerolan ja Pappilannimen rannat.

Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta www.hameenlinna.fi/uimavesi voi seurata näytetuloksia kohdasta Kesän 2018 näytteenottosuunnitelma ja tulokset.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset