Kaupunkiuutiset

Ultramariini palaa levylle ja lavoille

Ultramariini on julkaissut musiikkia vuosien hiljaiselon jälkeen. Yhtyeen uusi single on nimeltään Sointu ja se enteilee syyskuussa ilmestyvää albumia. Kaksituhattaluvun alun Suomi-indien tunnetuimpiin nimiin lukeutuva Ultramariini on aiemmin julkaissut kolme kiiteltyä levyä, Juuri ja juuri olemassa (2003), Kevään ja kesän tähtikuvioita (2005) ja Ydin (2010) sekä minialbumin Kauempana kuin kuu (2006). Hämeenlinnalaislähtöisen bändin julkaisutauko ennätti venyä lähes kahdeksan vuoden mittaiseksi eikä yhtyettä ole nähty esiintymislavoillakaan kesän 2011 jälkeen. Kokoonpanossa ovat mukana alkuperäisjäsenet Matti Johannes Koivu, Tuomas Ilmavirta, Juri Kaskela ja Teemu Vilmunen. Alkuperäisestä ryhmästä puuttuu kitaristi-sanoittaja Ville Aalto, joka keskittyy Vuoret-yhtyeeseensä. Levy-yhtiö M.dulorin julkaisema Sointu-single on kuultavissa kaikissa musiikkipalveluissa. Bändi lähtee kiertueelle syksyllä ja kotikaupungin keikka on luvassa Suistossa 12. lokakuuta.

 

Yhtyeen nokkamies Matti Johannes Koivu on ollut aktiivinen myös muilla saroilla. Koivu on toimittanut YLE Radio 1 -kanavalle ohjelmasarjan Oikeudenmukaisuuden historia, jota esitetään kesällä keskiviikkoisin kello 12.10. Jaksot ovat kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

 

Nigerian lahja hämeenlinnalaiselle musiikkielämälle, Michae Ekeghasi, on julkaissut netissä uuden videon. Myös taiteilijanimellä ME tunnettu laulaja coveroi tallenteessa sensaatiomaisella ympäri maailmaa listoja valloittanutta brittiläisartistia Rag ´n´ Bone Mania. Skin-kappaleen voi katsella ja kuunnella TouTube-palvelussa.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset