fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Uni selvittää asiat

Anneli (Olga Ritvanen) ja Onneli (Celina Fallström) saavat naapureiltaan tehtävän pitää huolta hajamielisestä Vekotiituksesta (Ville Myllyrinne). Kuva: Sami Kuokkanen

Onneli, Anneli ja nukutuskelloOhjaaja Saara CantellRooleissa Celina Fallström, Olga Ritvanen, Aamu Sorvoja, Ville Myllyrinne, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma, Johanna Af Schulten, Eija Ahvo, Antti Autio, Henna Tanskanen, Jani Toivola, Michael Monroe

 

Marjatta Kurenniemi kirjoitti Onnelista ja Annelista neljä lastenkirjaa. Nyt neljäskin teos Onneli, Anneli ja nukutuskello (1984) on elokuvateattereissa. Se on hyvä, sillä kyseessä on laadukas ja ajaton lastenelokuva.

Onneli ja Anneli ovat saaneet naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän lähteä pitämään huolta hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta (Ville Myllyrinne). Vekotiitus asuu paratiisinomaisessa maalaistalossa. Sukutilan yllä on kuitenkin uhka, sillä se aiotaan purkaa uuden tien alta. Onneli ja Anneli ryhtyvät pelastusoperaatioon tielaitoksen mies Oikotietä (Antti Autio) vastaan. Siihen tarvitaan tutun Ruusukujan apujoukkoja ja vierailua unimaailmaan.

Onneli ja Anneli ovat samaistuttavia lapsihahmoja. Edelliset näyttelijät kasvoivat rooleistaan ulos, Fallström ja Ritvanen jatkavat iloista ja raikasta työtä. Kevyt ja suloinen tarina on ajoittain sopivan vakava, mutta ennen kaikkea ihanan värikäs ja aurinkoinen, hyväntuulinen ja sadunomainen.

 

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset