fbpx
Kaupunkiuutiset

Universaali kertomus kasvamisesta

Lady BirdOhjaaja Greta GerwingRooleissa Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chamalet, Beanie Feldstein

 

Leffojen ystävät elävät kulta-aikoja, sillä hyviä elokuvia on tarjolla runsaasti. Lady Bird kuuluu sellaisiin. Elokuva vie katsojan Kalifornian Sacramenton aurinkoisiin maisemiin, jossa Lady Birdiksi itseään kutsuva tyttö (Saoirse Ronan) kohtaa aikuisuuden.

Vaikka ollaan Kaliforniassa, kotiseutu ahdistaa, sillä Lady Bird kutsuu Sacramentoa Kalifornian Keski-Länneksi ja haluaa opiskelemaan New Yorkiin. Koti on hänen mielestään väärällä puolella rataa ja hän häpeää niin vanhempiensa autoa kun heidän elämäänsä. Lady Bird haluaa toteuttaa itseään, tehdä taidetta ja pyrkii jopa valheen turvin varakkaimpien koulutoverereidensa seuraan ja samalla unohtaa ystävänsä.

Lady Bird on taitavasti kuvattu kasvutarina ja samalla se on lämminhenkinen kertomus alempaa keskiluokkaa olevan perheen elämästä. Saoirse Ronan tekee hienon roolin aikuistuvana tyttönä, samoin Laurie Metcalf hänen vahvatahtoisena äitinään. Vaikka Lady Bird pääsee pois, hän lopulta hyväksyy asioita, oppii virheistään ja hänestä tulee taas Christine.

 

* * * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset