Kaupunkiuutiset

Uppopallon sarjajärjestelmä uusiutui tälle kaudelle

Uppopallon sarjajärjestelmä uusiutui tälle kaudelle. Kaikkiaan 12 joukkuetta pelasi yksinkertaisen Suomi-sarjan, jonka sijoitusten perusteella kuusi parasta siirtyi pelaamaan SM-sarjaa ja loput ykkösdivisioonaa.

Hämeenlinnan Sukeltajien uppopallon joukkueenjohtaja Antti Salonen pitää sarjauudistusta hyvänä.

– Yksinkertaista alkusarjaa lukuun ottamatta itsestään selviä pelejä on vähemmän, mikä motivoi myös meitä. Ennakolta hyvin heikkoa vastustajaa vastaan pelaaminen ei motivoi ketään, sanoo Salonen.

Hämeenlinna voitti viime vuonna 16:nnen mestaruutensa 17 vuoden aikana. Ahveniston Vesipedot veivät mestaruuksia, kunnes seura yhdistyi Hämeenlinnan Urheilusukeltajien kanssa. Vain kerran vuonna 2010 onnistuivat Riihimäen Urheilusukeltajat viemään kullan.

Myös sarjajakoa kuuden joukkueen SM-sarjaksi ja kuuden joukkueen ykkösdivisioonaksi Salonen pitää hyvänä ratkaisuna.

– Turnauksissa pelit kestävät täyden ajan. Se on erityisen tärkeää niille pelaajille, jotka pääsevät edustamaan Suomea kansainvälisiin otteluihin. Niissä pelataan aina täysi aika.

Ammattimaisuudessa edellä monia muita

Salonen pitää hyvänä, että lajiin on nousemassa uusi vahva joukkue Tampereelta.

– Olemme viime vuosina pelanneet Riihimäen Urheilusukeltajien kanssa tiukkoja otteluita. Tasoero kolmanteen joukkueeseen on ollut selvä. Olemme hävinneet muille kuin riihimäkeläisille vain siinä tapauksessa, että meillä on ollut erittäin huono päivä ja vastustajalle on onnistunut kaikki. Kun sarjassa on kolme vahvaa joukkuetta, syntyy tasaisia pelejäkin enemmän, mikä on kaikkien etu.

– Menestyksen syyt ovat ainakin joukkuehengessä, joka meillä on erittäin tiivis ja hyvä. Olemme onnistuneet sitouttamaan pelaajat joukkueeseen. Vaikka osa on muuttanut muille paikkakunnille, he haluavat yhä edustaa vanhaa seuraansa.

Pelaajia on pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja Valkeakoskelta. Kauimmaisen pelaaja käy Hämeenlinnassa Kotkasta saakka.

– Hämeenlinnassa uppopalloilu on jossain määrin ammattimaisempaa kuin useimmilla muilla paikkakunnilla. Meillä on aina selkeästi joku henkilö, joka on vastannut valmennuksesta joko valmentajana tai pelaajavalmentajana. Olemme muutenkin jakaneet vastuita, jottei asioiden hoito kaatuisi liian pienen joukon niskaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset