Kaupunkiuutiset

Ura käännekohtia täynnä

Kun Päivi Miettinen asteli Matkahuollon Hämeenlinnan-toimipisteeseen 1970-luvun puolivälissä, hän tuskin kuvitteli itselleen vuosikymmenten uraa samassa talossa.

Miettinen muistaa olleensa 16-vuotiaana niin ujo, että kengänkärjetkin kääntyivät sisäänpäin.

– Olin vasta päättänyt kouluni, kun tulin kysymään Matkahuollosta töitä. Siihen aikaan työpaikan saattoi vielä saada ilman koulutusta, hän hymyilee.

 

Yhtä ennalta-arvaamattomia ovat olleet linja-autoliikenteen alalla tapahtuneet muutokset, joita Miettinen on todistanut läheltä 43 vuoden aikana.

Hämeenlinnan Matkahuollon nykyisen henkilökunnan pisimpään palvellut työntekijä kuvailee työuraansa muutosten siivittämäksi.

Nykyisin Matkahuollon henkilökuntaa työllistävät urakalla pakettilähetykset. Pelkästään Hämeenlinnassa niitä käsitellään vuosittain 300 000 kappaletta.

– Kun aloitin työssäni, ei nettipaketeista ollut vielä tietoakaan, Miettinen naurahtaa.

 

Miettinen uskoo, että verkkokauppojen ansiosta Matkahuollon työntekijät pysyvät jatkossakin kiireisinä pakettien parissa.

Lipunmyynnin rooli työnkuvassa sen sijaan on kutistunut. Tähän on johtanut internet, jossa Miettinen uskoo matkalippujen vaihtavan omistajaa myös tulevaisuudessa.

Netti on muovannut myös asiakaspalvelua. Palautteenannosta on tullut helppoa – ja kasvotonta. Nimimerkin suojissa näppäimistölle voi suoltaa mitä tahansa.

 

Rahdinkäsittelyn ja lipunmyynnin lisäksi Hämeenlinnan linja-autoaseman yhteydessä pyöritetään kahvila-kioskia ja huolehditaan esimerkiksi rahanvälityksestä.

Miettistä kattava palvelutarjonta ei hirvitä. Vaikka työnkuva on muuttunut, hän ei ole pelännyt työnsä puolesta.

– Olen pitänyt Matkahuoltoa perinteisenä varmana työpaikkana, jos niin voi vielä nykypäivänä sanoa. Olen elänyt työlleni.

 

Ammatinvalinta osui Miettisen kohdalla kerralla oikeaan. Kaupunkilaisten kohtaamisen lisäksi liikunnasta nauttiva Miettinen nimeää työnsä parhaaksi puoleksi sen fyysisyyden.

Hämeenlinnan Matkahuolto pokkasi viime tiistaina Vuoden Matkahuolto -palkinnon.

Myös palkitun työyhteisön toimivuus merkitsee hänelle paljon.

– On tärkeää, ettei kyräillä kenenkään selän takana.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset