fbpx
Kaupunkiuutiset Turenki

Urbansin salibandyn kerhoturnaus täytti Turengin liikuntahallin

Turnaus päätti samalla kerhojen syykauden.
Tervakosken ja Harvialan välisessä alakoululaisten sarjan ottelussa nähtiin vauhdikasta menoa. Kuva: Kalle Wallin
Tervakosken ja Harvialan välisessä alakoululaisten sarjan ottelussa nähtiin vauhdikasta menoa. Kuva: Kalle Wallin

Viime sunnuntaina pelattiin Turengissa SC Urbansin järjestämä salibandyn kerhoturnaus, johon osallistui yhteensä kaksitoista joukkuetta. Mukavissa tunnelmissa sujunut turnaus päätti samalla kerhojen syyskauden.

Tapahtuma sai liikkeelle paljon lapsia sekä heidän vanhempiaan.

– Kerhoturnauksessa myös meidän matalan kynnyksen toiminnassa mukana olevat lapset pääsevät maistamaan, miltä se “oikea” pelaaminen tuntuu. Kyllä näiden tapahtumien innoittamana aina muutama innostuu pelaamisesta niin paljon, että vaihtaa kerhosta joukkueen treeneihin. Hyvä juttu on kuitenkin se, että meillä on valittavana kilpailutoimintaa sekä kerhotoimintaa. Kaikista ei tule kilpapelaajia, eikä niin ole tarkoituskaan, vaan harrastamisen tulisi lähteä siitä omasta innostuksesta liikuntaa ja urheilua kohtaan. Liialliseen kilpailemiseen pakottamalla ei saada kuin vahinkoa aikaan, SCU:n junioripäällikkö Jokke Jokinen tuumii.

Yhdistelmäjoukkueita tarvittaessa

Kerhoturnauksessa alle kouluikäisten ja alakouluikäisten sarjat sekä joukkueet jaettiin kerhojen mukaisesti Harvialan, Tervakosken ja Turengin ryhmiin. Jos ja kun ilmoittautumismäärät jakautuivat epätasaisesti, tehtiin joukkueista sitä mukaa yhdistelmäjoukkueita, jotta jokaiselle joukkueelle tulisi sama määrä otteluita.

– Hieno määrä joukkueita saatiin osallistumaan. Kerhoturnaus on monipuolisen liikunnan säbäkerhojen syys- ja kevätkauden päättävä tapahtuma ja lapset odottavat sitä aina malttamattomana, SCU:n puheenjohtaja Marko Ruuskanen iloitsee.

Ryhmä myös Hämeenlinnasta

Mukana oli myös Hämeenlinnasta Steelersin Hämpton-ryhmä. Ryhmästä erikoisen tekee se, että lapset harrastavat samalla kausimaksulla salibandya, jääkiekkoa, sekä jalkapalloa.

– Hämeenlinnassa on oivallettu hienosti, että seurojen voimia yhdistämällä saadaan hyvää aikaan. Ehkä Janakkalassakin olisi tilausta tällaiselle monilajiselle ryhmälle? Meillä toki harrastusmaksut ovat pienempiä, ja siinä mielessä kynnys aloittaa ja harrastaa eri lajeja on matalampi, Jokinen pohtii.

Kerhoturnauksen myötä SC Urbansin liikuntakerhot jäävät joulutauolle. Toiminta jatkuu jälleen loppiaisena 6.1.2020.

Kevätkauden ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa scurbans.net/kerhotoiminta

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset