Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Urbansin talvileirillä ennätysmäärä lapsia

Urbansin talvileiri keräsi yhteensä 34 alakoululaista liikkumaan Turenkiin. Kuva: Muu
Urbansin talvileiri keräsi yhteensä 34 alakoululaista liikkumaan Turenkiin.

Lumen puute ei haitannut Urbansin talvileiriä Turengissa alakoululaisten lomaviikolla. Kolmen päivän aikana yhteensä 34 osallistujaa pääsi hikoilemaan muun muassa salibandyn, jalkapallon, pesäpallon ja yleisurheilun merkeissä.

Turengin liikuntahallilla sekä tekonurmella pelailtiin ilman tietoakaan talvesta.

– Veikkaan, että säät olivat osasyynä siihen, että leirille ilmoittautui nyt ennätysmäärä lapsia. Yleensä tähän aikaan vuodesta leirillä on ollut noin 20 lasta, mutta nyt päästiin yli kolmeen kymmeneen. Ehkä ulkona ei oikein keksitä tekemistä, ja toisaalta monipuolisen liikunnan leiri on hyvä vaihtoehto sille, että jäisi lomapäiviksi kotiin pelaamaan puhelimella, Jokke Jokinen SC Urbansista kertoo.

Tällä kertaa myös Janan pesäpalloilijat sekä yleisurheilijat kävivät esittelemässä omia lajejaan.

– Mukava saada myös vierailevia ohjaajia paikalle, se lisää lasten mielenkiintoa kun on omien lajiensa edustajat paikalla ohjaamassa ja opastamassa, Jokinen jatkaa.

Seuraavat SC Urbansin liikuntaleirit järjestetään koululaisten kesäloman alussa Turengissa ja Tervakoskella.

Jääkaruselli ilahdutti laskiaistapahtumassa

Jääkaruselli oli ahkerassa käytössä Lieson maa- ja kotitalousnaisten laskiaistapahtumassa Kuohijärven rannalla. Kuva: Ritva Pakari

Lieson maa- ja kotitalousnaiset järjestivät laskiaissunnuntaina Laskiaisen ulkoilutapahtuman Kuohijärven rannalla, Lahdenpohjan veneenlaskupaikalla.

Myynnissä oli hernekeittoa, kahvia ja laskiaispullia. Omaan astiaan sai myös ostaa hernekeittoa kotiinvietäväksi. Ruokailijoita oli yli 90, ja kahvi sekä laskiaispullat kelpasivat aurinkoisesta talvipäivästä nauttimaan tulleille.

Iloisia ilmeitä nähtiin myös sekä lapsilla että aikuisilla jääkarusellissä. Liesolainen Mauri Mökkälä oli rakentanut jäälle perämoottorilla pyörivän jäälautan eli jääkarusellin. Lautta oli ahkerassa käytössä, sillä mukavuutta lisäsivät karusellin kolme puutarhatuolia, muistutus kesänkin lähestymisestä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset