Kaupunkiuutiset

Urkujen ja laulun marraskuu

Marraskuun pimeitä iltoja valaistaan musiikilla. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää kaksi konserttia, joiden keskiössä ovat laulu ja urut.

Perjantaina 11.11. Hämeenlinnan kamarikuoro ja urkuri-pianisti Anna-Maija Virtanen esittävät urkujen ja kuoron komeimpia sävellyksiä Hämeenlinnan kirkossa kello 19. Urut ja kuoro -konsertti rakentuu virolaisen Rudolf Tobiaksen sävellysten ympärille, mutta illassa kuullaan myös Maurice Duruflén, Felix Mendersonin, Gabriel Faurén, Cesar Franckin, Henry Purcellin ja Urmas Sisaskin teoksia.

Anna-Maija Virtanen toimii Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorina ja täydentää urkujensoiton opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Virtanen on aktiivinen kamarimuusikko ja on tehnyt paljon yhteistyötä erityisesti laulajien kanssa.

Kamarikuoro jatkaa konsertilla viime kevään projektiaan, Josef Haydnin Luomista. Projektikuoroa johtaa Heikki Seppänen.

Tiistaina 15.11. kello 19 Anna-Maija Virtanen yhdistää voimansa tenori Juho Punkerin kanssa. Suomalaisen musiikin illassa Hämeenlinnan kirkossa kuullaan rakkaita suomalaisia yksinlauluja kuten Taneli Kuusiston Suomalainen rukous ja Oskar Merikannon Merellä. Konsertin ohjelmistossa on myös harvemmin kuultavia teoksia.

Juho Punkeri on menestynyt vanhan musiikin ja liedin tulkitsijana. Hän on tehnyt useita oopperarooleja Suomessa ja Saksassa, kuten Monteverdin oopperoissa L’Orfeo ja Il ritorno d’Ulisse in patria. Syksyllä 2015 Punkeri voitti Helsinki Lied -kilpailun.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset