Kaupunkiuutiset

Urkumusiikkia ja aarioita Hämeenlinnan kirkossa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorit näyttävät jälleen taitonsa kesäkuun 7. päivä, kun Hämeenlinnan kirkossa keskitytään urkumusiikin helmiin sekä aarioihin, jotka on poimittu ohjelmistoon Bachin kantaateista ja suuremmista kirkkomusiikkiteoksista.

Soitinyhtyeen tai orkesterin korvaa konsertissa urut. Puoli tuntia ennen konserttia, kello 19.30, alkaa urkuparvella soitinesittely, jossa havainnollistetaan urkujen itse asiassa toimivankin orkesterin tavoin.

Urkuja konsertissa soittavat Anna-Maria Lehtoaho, Sonja Saarikko ja Heikki Seppänen. Minna Koskikunnas, Heikki Seppänen ja Sonja Saarikko laulavat.

Konsertti on osa koko vuoden kestävää monimuotoista musiikkisarjaa Bach333, jolla Hämeenlinna-Vanajan seurakunta juhlistaa säveltäjämestaria.

Kirkkomusiikin suurnimi Johann Sebastian Bach on barokin ja samalla koko taidemusiikin historian merkittävimpiä säveltäjiä. Bachin (1685–1750) syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi 333 vuotta.

Musiikkisarjan on ideoinut ja koonnut kanttori Anna-Maria Lehtoaho. Sarjan yhdeksän musiikkitilaisuutta rakentuvat luvun 333 symboliikalle. Myös Bach oli tunnettu luku- ja numerosymboliikastaan.

Bach333 urkumusiikkia ja aarioita to 7.6. klo 20 Hämeenlinnan kirkko. Urkuesittely ennen konserttia klo 19.30 urkuparvella. Vapaa pääsy, konsertin käsiohjelma 10 €.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset