fbpx
Kaupunkiuutiset

Usein riittää, että joku kuuntelee

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää Palvelevan Puhelimen vapaaehtoiseksi haluaville koulutuksen kolmena keskiviikkona 7.–21.10. keskusseurakuntatalossa kello 18–20.

Kirkon keskusteluavun vanhin kanava, Palveleva Puhelin päivystää joka ilta kuudesta eteenpäin. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Päivystäjä tukee soittajaa kuuntelemalla ja pyrkii yhdessä löytämään soittajan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus. Koulutettavien tulee olla Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäseniä ja iältään 23–70-vuotiaita.

– Koulutukseen haetaan aivan tavallisia ihmisiä, ammatillisia velvoitteita ei ole, Pysäkin toiminnanjohtaja Lauri Nurmi kertoo.

– Oma elämä pitää kuitenkin olla sillä tavalla kunnossa, että keskellä omaa kriisiä tai surua ei voi osallistua.

Nurmi toimii itse Palvelevan Puhelimen vapaaehtoisen tukihenkilönä akuuteissa tilanteissa.

– Ei tarvitse tuntea, että pitäisi osata olla kauhean tunteellinen tai syvällinen. On yhtä auttavaa puhua arkisista asioista tai vaikka jääkiekosta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan Diakoniakeskukseen, p. 040 804 9350 tai diakonia.hameenlinna@evl.fi. Lauri Nurmi haastattelee vapaaehtoiset ennen koulutuksen alkua.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset