Kaupunkiuutiset

Usko ja toivo heränneet jälleen

Jäähallin kulmilla huokui odottava tunnelma pari päivää ennen Liigan alkua. Kaupungissa odotetaan nyt kautta toiveikkaammin kuin aikoihin.

Pitkään HPK:n taivalta seuranneet kaverukset Janne Hakulinen, Pekka Mäntylä ja Toni Vainikainen uskovat, että joukkueessa puhaltavat nyt myönteiset tuulet.

– Aivan loistavat ovat fiilikset. Pennanen (Antti), Kapanen (Niko), Manninen (Sakari) ja Tulupov (Kirill) sen tekevät. Tulupovista varmasti naisetkin tykkäävät, HPK:sta on sellainen pelaaja vuosina puuttunut, he hehkuttavat.

Kolmikko sanoo tarkkailevansa kiinnostuneena myös uutta tulokasta Oula Palvea.

Hämeenlinnalaiset Hakulinen ja Mäntylä vakuuttavat käyvänsä peleissä aina, vaikkei joukkueella menisi kovin hyvinkään. Tervakoskelainen Vainikainen sen sijaan on jääkiekossa enemmän penkkiurheilija. Kausi menee heidän mukaansa nyt niin hyvin putkeen, että runkosarjan päättyessä HPK komeilee sijalla 5 ja yleisökeskiarvo nousee 300 katsojalla viime vuodesta.

HPK:n A-nuorten päävalmentaja Matti Tiilikainen aistii liigajoukkueen menoa, kun omalta valmentamiseltaan ehtii. Hänen mielestään Kerhossa on nyt hyvä tekemisen meininki.

– Me haluamme ottaa liigajoukkueesta mallia. A-nuorissa on paljon pelaajia, jotka pyrkivät Liigaan, ja heidän täytyy ymmärtää tietyt asiat sinne päästäkseen, hän sanoo.

Liigajoukkueesta Tiilikainen uskoo ainakin Mannisen, Philippe Cornetin ja Janne Lahden tekevän paljon pisteitä.

A-nuorilla on oma kotipeli Bluesia vastaan lauantaina jo kello 12. Viidestä aiemmasta sarjaottelusta joukkueella on kasassa seitsemän pistettä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset