Kaupunkiuutiset

Uudet kerhotilat vanhaan apteekkiin

Rengon lapset ja heidän vanhempansa saavat pian uuden kerhohuoneen kylän keskustaan taloon, jossa aiemmin oli apteekki. Mannerheimin lastensuojeluliiton Rengon-yhdistys on vuokrannut huoneiston ja remontoi sitä parhaillaan itselleen sopivaksi. Lisää toimintaa onkin luvassa uusien tilojen myötä.

– Perhekahvila meillä on pyörinyt koko ajan, mutta kun tilat ovat olleet pienet ja ulkona kova pakkanen, kävijöitä on ollut vähän. Nyt kun saamme isommat tilat ja työllistetyn työntekijän, toimintaa rupeaa olemaan vähintään kolmena päivänä viikossa. Perhekahvila on edelleen se tukipohja, yhdistyksen puheenjohtaja Mirva Pääkkönen kertoo.

Uuden tilan päähuoneeseen tulee perhekahvila ja kerhotoiminta, seinän taakse kulmaukseen sijoitetaan jatkuva kirpputori, joka on ollut pitkään perheiden toiveena. Keittiökin on nyt entiseen verrattuna hyvän kokoinen, ja vessaan mahtuu muun muassa lastenhoitopöytä.

Yhdistys on rempannut tilaa omakustanteisesti. Maaleja se on saanut lahjoituksena Kodin Terralta ja K-Raudalta Hämeenlinnasta. Apuja on tullut myös yksittäisiltä lahjoittajilta.

– Muuttoa olemme pyörittäneet täysin vapaaehtoisten voimin. Jokainen meistä toimii oman aikansa ja työnsä ohella, Pääkkönen sanoo.

Yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajana on Marjo Gustafsson, sihteerinä Sini Haarala ja rahastonhoitajana Jarno Nurminen. Gustafsson on ollut aiemmin yhdistyksessä työllistettynä kerhonohjaajana, nyt hommia jatkaa työllistettynä Nurminen.

Työllistämistukea yhdistys saa TriPlasta, joka on Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seudulla toimiva välityömarkkinahanke.

– Kun tilat saadaan valmiiksi, tarkoituksena on käynnistää vertaistuen vanhempainillat. Ja Jarno voisi ruveta vetämään isä ja lapsi -kahvilaa, se olisi uusi hieno juttu, Pääkkönen suunnittelee.

Pääkkösen mukaan Rengossa riittää lapsiperheitä, joille järjestää toimintaa. Porukkaa täytyy vaan herätellä uudestaan mukaan pienen tauon jälkeen.

– Perinteiset toimintamme ovat olleet puuhapaja isommille alle kouluikäisille, touhupaja pienemmille 3-4-vuotiaille, ja taaperotiistai tai -torstai isille ja äideille sekä lapsille. Jotakin niistä käynnistelemme nyt uudelleen. Yksi suosituimmista kerhoistamme on ollut 1-3-luokkalaisten liikuntakerho, joka on pidetty koulun tiloissa. Jos vaikka ensi syksynä saataisiin sekin taas järjestettyä.

Koulujen loma-aikoina MLL tarjoaa kouluikäisillekin tekemistä, kuten hiihtolomapajoja, askartelua ja retkiä.

Tänä vuonna MLL Rengon-yhdistys täyttää 90 vuotta. Juhlan kunniaksi se järjestää 26.7. ison lastentapahtuman Sotkalinnassa. Esiintyjiksi tulevat Miiru Millisentti ja Komppikoirat sekä väliajan viihdyttäjä-liikuttaja SuperSam.

Esitysten ohella Sotkalinnaan rakennetaan erilaisia työpajoja, lasten sormiväri- tai graffitityöpaja, keppihevosrata, kasvomaalausta, pomppulinna, lähiruokaesittelyä ynnä muuta.

– Lastenjuhlat ovat suurin tapahtumamme kymmeneen vuoteen. Meillä on joka vuosi Renkoviikolla ollut ohjelmaa, mutta nyt rakennamme paljon suurempaa. Kutsumme mukaan myös entisiä hallituksen jäseniä ja kunniapuheenjohtajamme Maija-Liisa Ståhlin, Pääkkönen kertoo.

Sotkalinnan juhlan yhdistys järjestää täysin vapaaehtoispohjalta, mutta rahallista apua tulee jonkin verran kaupungilta, Säästöpankkisäätiöltä ja Kotilähiö ry:ltä, joka antoi juhlavuodeksi avustusta lopetettuaan oman toimintansa.

Rengonraitti 20:ssä sijaitsevien uusien kerhotilojen avajaisiin yhdistys odottaa runsaasti väkeä 31.3. kello 12. Vieraille on silloin tarjolla kakkukahvia ja kasvomaalausta. Sini Haarala on tehnyt seinälle maalauksen, josta otetaan tulostusversioita, jotta lapset pääsevät värittämään kuvaa itsekin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

4.6.2020

Fingerpori

comic