fbpx
Kaupunkiuutiset

”Uudistukset viedään läpi”

Parhaiten vertailussa pärjäsivät Pirkanmaa ja Kanta-Häme, jotka molemmat saivat viisi plussaa ja kaksi miinusta. Heikoimmin pärjäsivät Pohjois-Karjala ja Länsi-Pohja.
Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa viisi covid-19-potilasta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Isolaurin irtisanoutuminen tehtävästään osuu maakunnan kannalta mahdollisimman huonoon ajankohtaan. Hallituksen kaavailema sote-uudistus sekä siitä seuraava palvelurakenteiden järjestely julkistetaan lokakuussa. Samaan aikaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri jää ilman johtajaa.

Jouko Isolauri ilmoitti viime viikolla jättävänsä työnsä ensi vuoden huhtikuussa. Käytännössä hän lopettaa työt aikaisemmin pitämättömien lomien vuoksi. Hän siirtyy keskieurooppalaisen sairaalaketjun neuvonantajaksi.

– Kieltämättä hankala tilanne. Meidän on pikaisesti päätettävä, millä mallilla menemme eteenpäin, sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) sanoo pian tyhjäksi jäävästä johtajan paikasta.

Sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) epäilee, ettei tällaisessa tilanteessa ole välttämättä edes järkevää rekrytoida uutta pysyvää johtajaa, kun sairaanhoitopiirin tulevaisuus on valtakunnallisen sote-uudistuksen vuoksi täysin pimennossa.

Luottamushenkilökaksikko painottaa hyvin voimakkaasti sitä, että Jouko Isolaurin aloittama keskussairaalan uudistyö ei pysähdy, vaikka johtaja lähtee.

– Isolauri palkattiin kehittämään ja organisoimaan uudelleen sairaanhoitopiirin toimintoja. Siinä hän on myös onnistunut. Liikkeellä oleva kehitystyö ei pääty johtajan lähtöön, Vekka ja Kiemunki vakuuttavat.

Johtajakysymys voidaan ratkaista väliaikaisella pestillä, tai aloittaa uuden johtajan etsintä. Iisakki Kiemunki tosin epäilee, ettei paikkaan löytyisi nyt yhtään mitat täyttävää hakijaa, kun asiat ovat valtakunnan tasolla vielä täysin levällään.

– Valintaprosessi voi viedä helposti puoli vuotta, joten kovin nopeasti uutta johtajaa ei edes saada.

Sairaanhoitopiirin johto päättää askelmerkeistä samassa yhteydessä kun myöntää virallisesti Isolaurille eron.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kannalta tilanne on erityisen hankala sen vuoksi, ettei tällä hetkellä ole tiedossa edes se, jatkaako se omana yksikkönään, liittyykö se osaksi toista piiriä vai jakautuuko maakunta useamman sairaanhoitopiirin kesken. Uudistukset tullevat voimaan aikaisintaan 2019, jos ratkaisusta syntyy poliittinen päätös.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset