Kaupunkiuutiset

Tanttalan kylässä nostettiin maljoja - Uusi asfaltti antoi syyn juhlaan

Tanttalan koulun vieressä kyläläiset nostivat yhdessä maljan uuden päällysteen saaneelle tielleen. Kuva: Lea Karmala
Tanttalan koulun vieressä kyläläiset nostivat yhdessä maljan uuden päällysteen saaneelle tielleen. Kuva: Lea Karmala

Tanttalan lasten koulupäivä alkoi syyskuisena maanantaina erikoisen mukavalla tavalla. Alueen asukkaiden kanssa he juhlivat yhdessä sitä, että kylätielle saatiin elokuussa uusi asfaltti.

Koululaiset, opettajat, vanhemmat ja muut kyläläiset nostivat tien varressa maljan, kuuntelivat pienet juhlapuheet ja seurasivat oppilaiden tiellä pitämää esitystä.

Kippistelyssä kuohujuoman virkaa teki oman kylän omena-aronialimonaadi, jonka Hakolan Marjatilan yrittäjä Outi Koskinen samalla lanseerasi markkinoille. Hän kiitteli, että lasit ja pullot oli nyt helppo kuljettaa tasaista tienpintaa pitkin paikalle, kun enää ei kuulunut kovaa kilinää ja kolinaa.

– Uusi asfaltti on meille iso juttu. Tie oli niin kapea ja huonossa kunnossa, että vanhempana pelotti päästää pyöräilijöitä ja kävelijöitä sitä pitkin kulkemaan. Siinä väistelivät möykkyjä rekat, henkilöautot, pyöräilijät ja kävelijät. Tämä on piristysruiske koko kylälle, kulkuyhteydet ovat nyt hyvät työpaikoille, harrastuksiin ja muualle, Koskinen iloitsee.

Satu Tastula ja Outi Koskinen hoitivat limonaaditarjoilun, Ari ja Taina Laivola olivat juhlan puuhaihmisiä. Kuva: Lea Karmala
Satu Tastula ja Outi Koskinen hoitivat limonaaditarjoilun, Ari ja Taina Laivola olivat juhlan puuhaihmisiä. Kuva: Lea Karmala

Uusi päällyste kuin lottovoitto

Asfalttijuhlaa koulun kohdalle oli puuhaamassa Taina Laivola, joka käyttää tietä päivittäin muun muassa työmatkoihin. Uutta päällystettä on seitsemän kilometrin matkalla.

– Keksimme tällaisen juhlan, kun jouduimme pitkään joka päivä harmittelemaan tien järkyttävää kuntoa. Nyt kun saatiin uusi päällyste, olemme aidosti iloinneet siitä. Pienemmistäkin asioista voi tulla parannusta elämään. Ihanassa pikku kylässä kannattaa juhlia silloin, kun on jotain syytä. Outi innostui tarjoilusta, ja saimme tästä oikein kansanjuhlan, hän ihasteli väen soljuessa paikalle.

Ari Laivola kiittelee, että asfaltin uusiminen on kuin lottovoitto kylälle.

– Täytyy olla hirveän tyytyväinen. Laskin, että tien parantaminen vaikuttaa 50 talouteen. Valtiolta tämä oli hyvä kädenojennus, hän sanoi maljapuheessaan.

Oppilaat esittivät pienen liikunnallisen show´n kylätiellään. Kuva: Lea Karmala
Oppilaat esittivät pienen liikunnallisen show´n kylätiellään. Kuva: Lea Karmala

Kylälle lisää elinvoimaa

Paikalle tilaisuuteen oli kutsuttu myös Lopelta kokoomuslainen kansanedustaja Timo Heinonen. Hänellä oli ollut sormensa pelissä määrärahojen myöntämisessä.

– Heinonen ajoi asiaa, ja halusimme häntäkin kiittää, Taina Laivola kertoo.

Heinonen mainitsi, että hän oli ensimmäistä kertaa elämässään mukana asfalttijuhlissa.

– Viime syksynä olin valtiovarainvaliokunnassa, ja laitoin Arille viestiä, olisiko Janakkalassa jotain tietä, joka kaipaisi pikaista remonttia. Tällä tavalla Tanttalantielle saatiin 210 000 euroa valtion budjettiin. Toivon, että tie tuo kylään elinvoimaa.

Heinonen lupasi kutsua Tanttalan koululaiset opettajineen ensi keväänä vierailulle eduskuntataloon ja tarjota heille munkkia ja limsaa. Tarjous sai aikaan iloisen kohinan oppilaiden joukossa.

Heinonen muistutti myös, että Suomen teiden tila on huonontunut yleisesti niin, että korjausvelkaa on kertynyt yhteensä jo 2,5 miljardia euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset