fbpx
Kaupunkiuutiset

Uusi elämä Saudi-Arabiassa

Kuninkaan hologrammi

Ohjaaja Tom Tykwer

Pääosissa Tom Hanks, Alexander Black, Sarita Choudhury, Sidse Babett Knudsen

Dave Eggersin romaaniin perustuva Kuninkaan Hologrammi on hivenen yhteiskunnallinen viihde-elokuva, joka vie katsojan Alan Clayn (Tom Hanks) matkassa Saudi-Arabiaan. Clayn elämä on solmussa – on riitaisa avioero ja tyttären opinnot pitäisi maksaa. Työmatka Saudi-Arabiaan on viimeinen oljenkorsi.

Hologrammipalvelun esittelymatka ei ole kuitenkaan yksinkertainen. Clay nukkuu alin omaan pommiin, wifi ei toimi, tapaamiset ja lupaukset siirtyvät. Samalla esimies hiillostaa puhelimen päässä. Clay ystävystyy hupaisan autonkuljettajansa Yosefin (Alexander Black) kanssa. Lisäksi hänestä kiinnostuu kaksi naista, tanskalainen kollega ja saudiarabialainen lääkäri Zahra (Sarita Choudhury).

Katsojan eteen tuodaan eksotiikkaa modernista ja vanhojen traditioiden Saudi-Arabiasta. Mukana pilkahtaa niin naisten kuin siirtotyöläisten asema. Elokuvan alkupuoli on erinomainen, mutta loppua kohden elokuva muuttuu tavanomaiseksi romanttiseksi komediaksi. Muutoinkin loppu on aika hätäinen. Aiheesta olisi varmaan saanut paljon enemmän irti. Tom Hanks tekee varman roolisuorituksen hämmentyneenä miehenä.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset