fbpx
Kaupunkiuutiset

Uusi minigolfrata ja rantasauna

Kantolan sataman Sotkanrannan palvelut ovat tänä kesänä kasvaneet minigolfradalla ja rantasaunalla, jossa on myös yleisiä saunomisvuoroja.

Yhdeksänratainen minigolf sijaitsee Pumppuhuone-ravintolan ja aittamyymälän kulmalla. Rataa voi mennä kiertämään joka päivä kello 12–18 säävarauksin.

– Idea minigolfista tuli, kun viime kesänä mietimme, mitä viihdykettä voisimme kehitellä varsinkin lapsille. Paljon perhekuntia onkin jo käynyt pelaamassa, ja kesä näyttää oikein lupaavalta, sataman yrittäjä Pekka Tammela kertoo.

Tammelan mukaan uudet radat on asennettu oikeaoppisesti niin, että ne pysyvät siisteinä, ja jokaisella radalla on oma vaikeusasteensa.

– Harrastus ei katso ikää. Pienimmät pitävät kiinni mailasta kuin harjanvarresta, mutta hauskaa on.

Jos Ranta-aitassa ei ole ketään paikalla lippuja myymässä, alueella päivystävään Tammelaan saa yhteyden puhelimitse (0500843837).

Hämeenlinnassa on lisäksi Linnanpuistossa minigolfrata, jota ylläpitää FCHämeenlinna. Kolmas rata avattiin Aulangolle tällä viikolla. Aulanko Areena liikuntapalveluihin kuuluvassa minigolfissa on 12 rataa.

Sotkanrantaan aivan vedenrajaan on ilmestynyt myös saunarakennus laitureineen, jota kaikki halukkaat voivat vuokrata. Perjantai- ja lauantai-iltaisin se on kuitenkin varattuna yleisille vuoroille. Naiset voivat mennä löylyttelemään ja uiskentelemaan kello 18–20 ja miehet sen jälkeen.

Kerrallaan puukiukaan löylyihin mahtuu istumaan 5–10 henkeä. Lisäksi saunassa on pukuhuone ja terassi.

– Sauna rakennettiin alun perin veneseuralaisia varten, mutta pikkuhiljaa se on saanut muutenkin tuulta purjeisiin. Viikolla sitä voivat tilata vaikkapa kaveri- tai työporukat käyttöönsä. Tarjoilutkin pelaavat aivan vieressä, Tammela kertoo.

Tästä kesästä Tammela odottaa kaikin puolin hyvää sataman ja sen palveluiden kannalta. Hän toivoo kuitenkin vielä sitä, että alueen yrittäjät löisivät entistä enemmän hynttyitä yhteen. Viime viikonloppu oli hänen mukaansa jo esimerkki hyvästä yhteistyöstä, kun Kantolassa järjestettiin paikallinen musiikkitapahtuma.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset