fbpx
Kaupunkiuutiset

Uusi myyntiauto seuraa joukkoja leireille ja maastoon

Parola 2 sotilaskodin pihalla komeilee uutuuttaan kiiltävä, orkidean vihreä sotilaskotimyyntiauto. Kyseessä on Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksen hankkima, Kiitokori Oy:n valmistama uuden sukupolven sotilaskotiauto.

– Autossa on Mercedes-Benz Sprinterin uusi erikoispitkä alusta. Autossa on panostettu turvallisuuteen, lämmitykseen ja myyntitilan viihtyisyyteen. Myyntitila on lämmitettävissä sekä dieselillä että sähköllä, ja sähkön saanti on turvattu kaikissa olosuhteissa. Myyntiluukun yläpuolella on lämpöpuhallin, jolla aikaansaadaan lämpöverho. Vedon estoon on irrotettavat pleksit. Autossa on myös navigointijärjestelmä ja peruutuskamera, erikoisajoneuvoja valmistavan Kiitokori Oy:n markkinointipäällikkö Olli Aarnio luettelee.

– Kassa toimii tablettitietokoneella ja kassajärjestelmä on sama, kuin Parolannummen sotilaskodeissa, Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Heikkilä kertoo.

Rekisterinumeroksi tuli SOD3.

– Sotilaskotimyyntiauto on rekisteröity SOD3:ksi, eli Sode-autoksi, Heikkilä kertoo.

Auto rekisteröitiin erityiskilvin. Rekisterikilpiehdotus SOD3 tuli varusmiespalvelustaan autokomppaniassa suorittavalta korpraali Lahtiselta.

Paraatiin ja maastoon

Uusi sotilaskotimyyntiauto osallistuu 6.12. Hämeenlinnassa järjestettävään puolustusvoimien itsenäisyyspäivän paraatiin. Uusi auto otetaan käyttöön myös loppuvuoden maastoharjoitusten myyntikeikoille.

– Maastokeikat ovat mukavia välineistä riippumatta, vaikka otsalampun valossa, mutta uusi on aina plussaa ja uusi auto hieno ja merkittävä hankinta yhdistykselle, sotilaskotisisar Oili Salo toteaa.

– Olen tosi iloinen ja tyytyväinen. Uusi auto palvelee asiakkaita sekä innostaa ja kannustaa vapaaehtoisesti toimivia sisaria sotilaskotiharrastuksessa. Uuden auton käyttövarmuus on myös entistä parempi, liikkuvan sotilaskodin jaostopäällikkö Hilkka Pohjonen kiittelee.

Liikkuvan sotilaskodin myyntipaikkoja on muun muassa Hätilässä, Ilveskalliolla, Prikaatin ympäristössä, Padasjoella ja Räyskälässä.

– Sotilaskoti on mukana siellä, missä puolustusvoimat ja varusmies. Sotilaskotimyyntiauto seuraa joukkoja leireille ja maastoon.

– Maastoon lähdettäessä myyntiauto pakataan kouluttajan ilmoittaman vahvuuden mukaan. Asiakasmäärä vaihtelee 50–500 välillä ja maastokeikkoja on vuosittain noin 70, Pohjonen kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset