Kaupunkiuutiset

Uusi piha on yhteistyön tulos

Viime tiistaina vietettiin Saaristen koulun uuden pihan avajaisia. Koko päivän jatkunut sadekin hellitti sopivasti iltapäivän avajaistapahtumaan, jota juhlisti runsaslukuinen yleisö.

Hämeenlinnan kaupungin erityiskoulun ja Kaivokadun päiväkodin yhteiskäytössä oleva piha oli kesän aikana remontoitu uuteen uskoon: Hiekkakentän tilalla oli kivetys sekä turva-alustamassa, ja vanhat leikkivälineet oli korvattu uusilla, isommillekin lapsille sopivilla.

Vaikka pihan kunnostus olisi periaatteessa voitu aloittaa jo loppuvuodesta 2016, siirtyi remontti kesäkuun 2017 alkuun, sillä turva-alustamassan asentaminen vaati tietyt olosuhteet.

Puheenjohtaja Minna Kolari sekä Teija Halonen ja Susanna Kollanus Saaristen koulun vanhempainyhdistyksestä olivat sekä iloisia että kiitollisia lahjoittajille ja yhteistyökumppaneille pihan toteutumisesta.

– Me vanhempainyhdistyksessä olemme hyvin onnellisia, että työ on saatu valmiiksi ja yhteistyö on ollut onnistunutta, naiset kiittelivät.

Koko kunnostusprojekti sai alkunsa vanhempainyhdistyksen aloitteesta. Huonokuntoinen piha-alue oli huolettanut koulun henkilökuntaa sekä huoltajia jo useamman vuoden.

Myös oppilaiden laaja ikähaitari 1-vuotiaasta 17-vuotiaaseen asetti pihalle omat vaatimuksensa. Varsinkin talvella piha oli liukas, eivätkä pienille lapsille tarkoitetut leikkivälineet soveltuneet isompien käyttöön.

– Lapset eivät oikein voineet pihalla leikkiä, Minna Kolari kertoo.

Vanhempien ensimmäiset yhteydenotot kaupunkiin eivät vielä ottaneet tulta. Projekti lähti liikkeelle, kun pihan huono kunto sai julkisuutta.

– Pihan hyväksi alkoi sadella lahjoituksia, joten perustimme niitä varten vanhempainyhdistyksen alkuvuodesta 2016.

Tässä vaiheessa myös Hämeenlinnan kaupunki tuli mukaan, ja Kolari kiitteleekin, että kaupunki on ollut isossa roolissa koko projektissa. Takana on kymmenkunta yhteistä palaveria.

– Suunnittelimme pihaa yhteistyössä kaupunginarkkitehdin kanssa ja Linnan Infra kartoitti purkutyöt.

Pihaprojekti on osoitus yhteistyön ja hyväntekeväisyystyön voimasta. Vapaaehtoinen aktiivi Jukka Stolt ideoi ja järjesti yhteistyössä vanhempainyhdistyksen kanssa kesällä 2016 Suuntana elämä -juoksutapahtuman pihaprojektin hyväksi.

Lisäksi hanketta ovat tukeneet lukuisat lahjoittajat ja vapaaehtoiset toimijat, kuten Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry, Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry sekä Lammin Säästöpankki osana omaa vastuullisuuskampanjaansa.

– Leikkivälinevalmistaja LeikkSet on ollut hankkeessa mukana alusta asti, Kolari mainitsee.

Avajaispuheen pitänyt Saaristen koulun rehtori Outi Dahlgrén oli uuteen pihaan enemmän kuin tyytyväinen.

– Tämä on enemmän kuin uskalsimme odottaa. Minulle on suurin ja tärkein ajatus se, että kun pitkään olemme tilasta unelmoineet, on kannattanut unelmoida. Tapa tehdä yhdessä tuottaa tulosta, hyvää mieltä ja välitöntä vuorovaikutusta, Dahlgrén sanoi.

Avajaispuheessaan hän kiitti kaikkia yhteistyökumppaneita, kaupunkia, lahjoittajia ja vapaaehtoisia pihan toteutumisesta.

– Myös oppilaiden leikit ja iloiset ilmeet ovat kiitos tehdystä työstä, Dahlgrén summasi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

4.6.2020

Fingerpori

comic