Kaupunkiuutiset

Uusi yökerho avaa perjantaina Sibeliuksenkadulla

Lumolta tyhjiksi jääneet tilat syttyvät uuteen ilta- ja yöelämään tänä viikonloppuna ja asialla ovat ravintolaelämän konkarit. Riihimäen seurahuonetta eli hotellia ja sen neljää ravintolaa 4 vuotta pyörittäneet Arto Kylmälä ja Tomi Tulisalmi ovat perustaneet yökerhon, joka kantaa nimeä Bar and Nightclub Crème.

Markkina-alue on kaksikolle tuttu, sillä molemmat asuvat Hämeenlinnassa. Moni muistaa Kylmälän Papukaija Pubin entisenä, pitkäaikaisena omistajana.

– Olemme olleet nyt 3 vuotta yrittäjämielessä poissa Hämeenlinnasta, mutta koko ajan on katseltu täältä liiketiloja, Kylmälä sanoo.

– Vuokrasimme kiinteistön Pohjantähdeltä, joka halusi tiloihin sellaisen ravintolayrittäjän, jolla on kokemusta ja taustaa.

Ravintolaa kohdanneessa remontissa ei voida puhua kasvojenkohotuksesta, koska tilat on korjattu täysin uuteen uskoon.

–  Esimerkiksi Ilmanvaihdon isohkot ongelmat ja toimimattomuus aiheutti huomattavasti päänvaivaa, jonka vuoksi päädyimme siihen, että ilmanvaihto korjattiin ja huollettiin kauttaaltaan ammattilaisten toimesta, sekä myös ilmamäärät mitattiin ja säädettiin, Tulisalmi kertoo.

– Vanhoista rakenteista on viety pois kaikki, mikä oli järkevää purkaa ja nyt tilaa on paljon enemmän käytössä.

Street bar -henkinen yläkerta tulee olemaan auki joka päivä ja sen listoilla on erikoisoluita ja laaja viinivalikoima. Alakerran yökerhossa on kaksi baaritiskiä ja huomattavasti entistä suurempi tanssilattia. Sisustukseen on haluttu tuoda modernia eurooppalaista tyyliä.

– Selkeitä, pelkistettyjä pintoja ja pehmeitä sävyjä, joihin luodaan vaihtelua valoilla ja heijastavilla pinnoilla, yrittäjät kuvailevat.

– Valotekniikkaan ja äänentoistoon on panostettu isosti ja musiikista tulevat huolehtimaan ammatti-dj:t.

Uuden yökerhon mainoslauseena on ”The luxury side of night”, mikä pitää sisällään monenlaisia asioita viihtyisyydestä ja tyylikkyydestä lähtien. Tärkeintä on kuitenkin asiakaspalvelu.

– Yöelämä tahtoo joskus olla pelkkää jonottamista, Kylmälä pohtii.

– Siihen haluamme vaikuttaa ja tarjota nopeaa sekä hyvää palvelua. Yritämme tietenkin tehdä vähän kaikkia asiat paremmin kuin muut ihan siitä lähtien, että henkilökuntaa on riittävä määrä. Seurahuoneellamme työskentelee kokonaisuudessaan yli 30 henkeä, joka on jo aika paljon. Henkilökunnastamme suurin osa on täysituntisia vakituisia. Myös ravintoloidemme järjestyksenvalvojat ovat omaa väkeä. Laajentuminen Hämeenlinnaan on tietysti myös vaatinut ja vaatii uusien työntekijöiden palkkaamista.

Yökerhossa soitettava musiikki tarjoilee herkkuja sekä nostalgiannälkäisille että tässä päivässä eläville.

– Uusimpia hittejä, kasaria ja ysäriä, yrittäjät linjaavat.

– Helposti kuunneltavaa ja tanssittavaa musiikkia. Tekno ei ole meidän juttu.

Crème, Sibeliuksenkatu 5, avajaiset pe 28.10. klo 21-04 (K20) ja la 29.10. klo 14/21-04 (K22).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset