Kaupunkiuutiset

Uusittu uimahalli avautui rauhallisissa tunnelmissa

Mitä ihmettä? Kello 11 aikaan uimahallin kassalla odottelee vuoroaan vain kourallinen ihmisiä ja altaissa polskii saman verran. Puolitoista vuotta peruskorjauksen ja laajennuksen kohteena olevaan halliin odotettiin avajaispäiväksi hurjaa hulinaa.

– Eipä ole ollut hässäkkää, kaikki varmaan olettivat, että täällä on ruuhkaa, hallipäällikkö Jouko Heinilä sanoo.

– Kahdeksan aikoihin oli kolmisenkymmentä ihmistä jonossa ja nyt näyttää taas hiukan vilkastuvan. Veikkaan kuitenkin, että neljän jälkeen tulee paljon porukkaa.

Remontissa uusittiin uimahallin pukuhuoneet, pesutilat ja saunat. Altaat korjattiin ja hyppytornin viereen tuli säädettävä opetusallas. Halliin kuljetaan nyt sähköisten porttien kautta vilauttamalla ranneketta, jolla myös pukukaapit saadaan lukkoon. Maanantaina hallilla oli paljon henkilökuntaa opastamassa asiakkaita uuden järjestelmän käytössä. Lisäksi aulassa pyörii video, joka näyttää, kuinka ranneke toimii.

Vapaissa kaapeissa on vihreä valo, joka muuttuu punaiseksi, kun kaappi on lukittu. Kertarannekkeet jätetään käynnin jälkeen portille, mutta sarjarannekkeen voi lunastaa omakseen viidellä eurolla.

– Systeemi on pelannut ihan mukavasti, mutta pientä hienosäätöä joudutaan vielä tekemään, Heinilä tuumaa.

– Asiakkaita pitää vielä muistuttaa, että kaapin ovi pitää lähtiessä jättää auki. Muuten ei pääse portista ulos, sillä jokaisella kaapilla on oma sähköinen osoitteensa.

Uimahallin länsipäätyyn on noussut ryhmäliikuntatila, jonka vuoroja on jo varattu ahkerasti. Kokonaan uusilla laitteilla ja vapailla painoilla varustettu kuntosali on muuttanut vanhan liikuntasalin paikalle, josta on näkymät hyppyaltaalle.

– Näyttää tosi hienolta, Matti Adler kertoo ensivaikutelmiaan.

– Vasta tulin ovesta sisään, mutta tilaa on paljon entistä enemmän ja laitteita näyttää olevan monipuolisesti. Toivottavasti ilmanvaihtokin pelaa, ettei tule liian hikiset oltavat.

Monen muun tavoin Adlerkin on ollut remontin ajan ”evakossa”, eikä treenaus muualla ole maistunut niin hyvältä kuin uimahallissa.

– Tykkään rimpuilla salilla tunnin verran ja siihen sauna ja uinti päälle, se sopii minulle.

Aamupäivän uinnilta palaava Markus Kaistinen antaa uusitulle hallille arvosanan 10 plus.

– Aivan upeaa jälkeä on tehty, olen paljon uimahalleja kiertänyt ja pesutilat ovat varmaan Etelä-Suomen parhaat, hän kehuu.

– Sähköisissä systeemeissä on vielä sellaista uutuuden tökkimistä, kun joitakin kaappeja ei saatu auki ja rannekkeen kanssa pitää osata odotella rauhassa, että toiminnot onnistuvat. Mutta onhan tämä nyt aivan viimeisen päälle hieno.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset