fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vaaleissa muistetaan, kuka äänesti koulun puolesta – Kansalaisliike Pro Myllymäki kerää adressilla ääniä Myllymäen säilyttämiseksi

Antti Toivanen ja Pauliina Kauppinen ovat Pro Myllymäki -liikkeen aktiiveja ja haluavat, että kaupunki näkisi pienemmät koulut kilpailuvalttina eikä uhkana. Kuva: Tomi Vesaharju
Antti Toivanen ja Pauliina Kauppinen ovat Pro Myllymäki -liikkeen aktiiveja ja haluavat, että kaupunki näkisi pienemmät koulut kilpailuvalttina eikä uhkana. Kuva: Tomi Vesaharju

– Meitä ei voi olankohtauksella ohittaa, sanoo koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja ja Pro Myllymäki -liikkeen aktiivi Pauliina Kauppinen.

Kauppinen ja Antti Toivanen ovat perustaneet kansalaisliikkeen, jonka tavoite on pelastaa Myllymäen koulu ja vastustaa jättikouluja Hämeenlinnassa.

Käynnissä on adressikeräys, jonka tarkoitus on näyttää kaupungin päättäjille, että pienten koulujen puolestapuhujia on kaupungissa paljon. Alle vuorokaudessa jo yli 1000 kaupunkilaista allekirjoitti adressin.

Kauppisen mukaan seuraavissa kuntavaaleissa muistetaan, kuka äänesti koulun säilyttämisen puolesta.

– Ja jos ei muisteta, me kyllä muistutamme.

Yhteisöllisyys vaikuttaa

Kauppinen on ollut jo vuonna 2016 ja 2018 taistelemassa koulun puolesta. Tuolloin kampanjat kannattivat. Siihen Kauppinen uskoo nytkin. Hänellä on kaksi lasta parhaillaan koulussa. Kaksi vanhinta ovat käyneet Seminaaria.

– Omien lasten kautta olen tutustunut kouluun. Myllymäki on hieno ja persoonallinen ympäristö nykyaikana. Koulun henki ja yhteisöllisyys ovat tehneet vaikutuksen.

Antti Toivanen on kolmen lapsen isä ja HPK:n toimitusjohtaja. Hänelle on tärkeää, että lasten kyläkoulumainen opinahjo säilyy. Aikoinaan hänen isänsä oli perustamassa Pro Ojoinen -liikettä silloisen Ojoisten koulun puolesta. Nyt poika on samalla asialla.

Myllymäessä on opetusta kolmessa eri rakennuksessa. Kivipuolella, puupuolella ja Tapolassa. Kuva: Tomi Vesaharju
Myllymäessä on opetusta kolmessa eri rakennuksessa. Kivipuolella, puupuolella ja Tapolassa. Kuva: Tomi Vesaharju

Strategian ristiriita

Pro Myllymäen aktiivit ihmettelevät kaupungin strategiaa, joka on ristiriidassa tekojen kanssa. Toivanen nostaa esille strategiassa mainitun aidon kulttuurikaupungin.

– Miten kiinteistöstrategia tukee kulttuurihistoriallisia arvoja? Meillä on lyseo vailla käyttötarkoitusta, vanha keskuskoulu tyhjänä ja Kankaantaan vanha hirsikoulu asuintalona.

– Kaupunkilaisina meillä on huoli, millaisia arvoja tänne jää, jos kaikki strategian arvot romutetaan yksi toisensa jälkeen, Toivanen lataa.

Myllymäen koulun lakkautusta on perusteltu muun muassa sillä, että sisäilmaltaan terve koulu tarvitsisi peruskorjauksen ja Seminaarin koulu on lähellä. Kansalaisliikkeen mielestä kysymys on enemmänkin siitä, että kaupunki on solminut Seminaarin koulusta epäedullisen vuokrasopimuksen liian isoihin tiloihin.

Pro Myllymäki toivoisi päätöksenteolta pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Nyt palveluverkkoselvitykset lähinnä toistavat itseään.

Lue lisää: Kaupungin lakkautuslista sulkisi kaupungin terveen koulun – Kenakkala ei kannata kansanäänestystä toriparkista

Lue lisää: Kolumni: Terveen koulun lakkautus on imagomoka

Adressikeräys

Pelastetaan Myllymäen koulu – sano ei lasten lähikoulun lakkauttamiselle ja jättikoululle -adressikeräys käynnissä adressit.com-sivustolla.

Paperiadressin voi käydä allekirjoittamassa ainakin:

R-kioskeilla Parolantiellä ja Hattelmalantiellä ja Ojoisilla, K-Marketeissa Nuppolassa ja Visamäessä, Marin kahvilassa, Cafe Kukossa, Café Ilm Mondossa Goodmanissa, keskusneuvolassa sekä pääkirjasto Wetterillä, Tavastia-areenalla, Loimua-areenalla, Säästöpankki-areenalla, Hakiohallilla, Hämeenlinnan uimahallilla, Poltinahon salibandyhallilla ja Pohjantähti-areenalla.

27.1. kello 19 Myllymäen koululla järjestetään kaikille avoin keskustelutilaisuus koulun tulevaisuudesta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset