fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vaate on aina viesti – muotinäytöksessä kohdataan nainen kaikkine säröineen

It's all about you -muotinäytösksestä vinkkejä kevään kuumimpaan muotiin.
It's all about you -muotinäytöksessä nähdään Miss Suomi 2018 Alina Voronkova. Kuva: Aki Havukainen

Kevään muotia pääsee ihastelemaan perjantaina Vanajanlinnassa.

Mistä idea, tapahtuman järjestäjä, My Miloun yrittäjä Mari Huhtamäki?

– Muutamia vuosia sitten järjestimme Vanajanlinnassa muotinäytöksen ja brunssin. Siitä jäi kytemään ajatus. Usein muotinäytökset keskittyvät Helsinkiin, joten on mukavaa järjestää jotain kotikaupungissa, koska meillä on hienot puitteet. Nyt konsepti on erilainen kuin pari vuotta sitten. Meillä on näytteilleasettajia, ja sen päälle muotinäytös.

Illan isäntänä toimii kansanedustajaehdokas Mika Walkamo. Onko tämä samalla Walkamon vaalitapahtuma?

– Ei ole, mutta ei se salaisuus ole, että Mika on ehdokkaana.

Mitä muotinäytös tarjoaa?

– Kööpenhaminan muotiviikoilta on bongattu mukavia juttuja. Taustalla on kuitenkin ideologia: haluamme tuoda naisen esille sellaisena kuin hän on. Tämä on vastalause muoviselle maailmalle. Meillä on missejä malleina, mutta mallina on myös XL-missi. Särö tekee ihmisestä kauniin ja tarkoitus ei ole näitä säröjä peittää. Itse olen suunnitellut asukokonaisuudet, mutta mastered make up artist Tiina Lamberg vastaa mallien taiteellisesta ja visuaalisesta ilmeestä. Taustalla on ajatus skandinaavisesta muodista, johon kuuluvat puhtaat arvot ja luonto.

– Tapahtumassa on myös mukana Nosta nainen päivässä -kirja, jonka tarinat sopivat erinomaisesti tapahtuman ideologiaan.

Mistä tänä keväänä muodissa voi yllättyä?

– Nyt on paljon kirkkaita värejä. Se on tosi hauskaa. Tarjolla on myös värikkäitä printtejä. Lahkeet ovat leveitä, vyötäröt korkeita ja vaatteet laskeutuvia. Edelleen tarjolla on myös sporttisuutta ja mukavuutta. Muodissa on monta suuntaa, joita voi yhdistellä monella tapaa.

Miehistä sanotaan, että puku tekee miehen. Entä tekevätkö hepeneet naisen?

– En sanoisi hepeneet, mutta vaate on aina viesti. Sinänsä pukeutuminen on iso osa sitä viestiä, jonka nainen itsestään antaa. Siitä voi aina päätellä jotain.

Ketä catwalkilla nähdään?

– Illan juontaa missikeisarinna Sunnevi Kantola. Malleina on muun muassa Satu Aarnio ja muita valtakunnallisesti tunnettuja malleja, esimerkiksi viime vuoden missikolmikko.

It’s alla about you -tapahtuma perjantaina 5.4. klo 19 Vanajanlinnassa. Lippuja voi ostaa My Milousta, Vanajanlinnasta ja Glohairista.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset