fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Vahvojen tunteiden tulkki – Hattulalainen Marja-Liisa Näränen niittää voittoja seniorilaulukilpailuissa

Marja-Liisa Näränen kertoo, että laulujen sanat ovat hänelle äärettömän tärkeitä. Kuva: Pekka Rautiainen
Marja-Liisa Näränen kertoo, että laulujen sanat ovat hänelle äärettömän tärkeitä. Kuva: Pekka Rautiainen

Perheenäidin ruuhkavuodet ja työnarkomania pitivät hattulalaisen Marja-Liisa Näräsen kaikkiaan 18 vuotta poissa laulukilpailulavoilta.

Hän tuli vuonna 2000 toiseksi Polarartistien Radiotähti-kisassa häviten voittajalle vain puolella pisteellä. Tuotantoyhtiöllä olisi ollut intressiä polkaista Näräsen laulajanuraa liikkeelle, mutta isän saattohoito Ruotsissa asettui tärkeysjärjestyksessä sen edelle.

Laulaminen ei kiinni iästä

Näränen on harmitellut menetettyä mahdollisuutta ja rohkaistui 18 vuoden tauon jälkeen osallistumaan jälleen laulukilpailuun.

Hän voitti vuoden 2018 Seniorilaulaja SM-kilpailun 50 plus -sarjassa. Voitto irtosi myös lokakuun 2019 alussa Vääksyssä käydyssä Laila ja Olavi -laulukilpailun seniorisarjassa.

– Ajattelin, että keski-ikäisenä ei enää olisi kysyntää tietynikäisille, -näköisille ja -kokoisille artisteille. Laulaminen ei kuitenkaan ole iästä kiinni. Musiikki kaikissa muodoissaan tukee fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja kognitiivista hyvinvointia, Näränen painottaa.

Sanojen viesti tärkein

Vaikka Näränen myöntääkin olevansa laulajana hieman ruosteessa, tauko on tehnyt myös hyvää.

– Elämä on kypsyttänyt minua ihmisenä, ja äänikin on kypsynyt. Siihen on tullut syvyyttä. Rakastan tulkita vahvoja tunteita.

Hän mainitsee lempilaulajakseen Lea Lavenin, jonka kappale Vie meidät rakkauteen on hänen bravuurinsa. Miesten puolella lemppari on Jamppa Tuomisen Aamu toi, ilta vei.

– Laulujen sanat ovat minulle äärettömän tärkeitä. Ne kertovat tarinan, joka liikuttaa meissä jotakin, myötätuntoa.

Innostus lapsuudenkodista

Innostuksen musiikkiin Marja-Liisa Näränen sai kotoaan. Hänen isänsä sävelsi ja sanoitti iskelmämusiikkia.

– Isäni Aarre Vesa Näränen oli sellainen jazz-Janatuinen. Hänen musiikissaan oli svengiä ja rumbaa.

Hänen muistelee katselleensa äitinsä kanssa Lauantaitansseja ja sitä kautta tutustuneensa vanhaan iskelmämusiikkiin ja paritansseihin. Toivelauluvihkot olivat myös hänellä kovassa käytössä.

Näränen on myös osallistunut isänsä sävellyksellä ja omalla sanoituksellaan Tangomarkkinoiden ja Loistava iskelmän sanoitus- ja sävellyskilpailuihin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset