Kaupunkiuutiset

Vaiennut maaseutu

Hiljainen paikka

Ohjaaja John Krasinski

Rooleissa Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Cade Woodward

 

Vuoden parhaaksi kauhuelokuvaksi monessa yhteydessä nimetty Hiljainen paikka sijoittuu maailmaan, joka on lähes tuhoutunut. Jostain on nimittäin ilmestynyt eliölaji, joka metsästää ääntä pitäviä ihmisiä. Kaupungit ovat autioituneet ja mahdollisimman hiljaista elämää viettäviä ihmisiä elää vehreällä maaseudulla. Vaanivat hirviöt ovat äärimmäisen tarkkakuuloisia.

Elokuvan keskiössä on viittomalla toisilleen kommunikoiva Abbottien perhe, isä Lee (John Krasinski), äiti Evelyn (Emily Blunt) sekä lapset Regan (Millicent Simmonds), Marcus (Noah Jupp) ja Beau (Cade Woodward). Perhe elää omavaraisesti syrjäisellä maatilalla. Hirviöiden hyökkäys on koko ajan läsnä, sillä lapset pitävät vahingossa ääniä ja raskaana olevan äidin synnytys käynnistyy.

Hiljainen paikka ei ole kummoinen kauhuelokuva. Ei missään tapauksessa vuoden paras. Se on perusleffa, jonka voi ohimennen katsoa. Sinänsä elokuvan maailma ja idea ovat kiinnostavia, mutta kaikki alleviivataan ja selitetään katsojalle. Elokuvan kauhukin on kovin vähäistä ja hirviöt tavanomaisia. Emily Blunt tekee kuitenkin hyvän roolin. Se mitä hän tekee elokuvan lopussa, saa katsojan pohtimaan, että miksi asetta ei otettu heti käteen.

* *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020