Kaupunkiuutiset

Väistötilarumba jatkuu

Koulutyö Hämeenlinnan peruskouluissa ja lukioissa käynnistyy torstaina 11.8. Hämeenlinnan koulumaailma on tilojen puolesta jo tovin ollut myllerryksen kourissa. Tänäkin syksynä usean koulun oppilaat aloittavat lukukauden väistötiloissa.

– Väistötiloihin siirtyminen on ollut hyvin oppilaiden, opettajien ja vanhempien tiedossa, joten se ei ole ollut kenellekään mikään yllätys. Joissakin kohtaa voi olla härdelliä, mutta kyllä koulua on aina pystytty käymään, opetuspalvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa sanoo.

Hätilässä Hämeenlinnan Yhteiskoulun uuden Tuomelan koulun pitäisi valmistua syyslukukauden alkuun mennessä. Aikataulu on mennyt tiukalle muun muassa purkutöissä ilmenneiden ongelmien takia.

– Viranomaistarkastuksia on jo tehty tällä viikolla. Tuomelan koulun remontin virallinen vastaanottotarkastus järjestetään maanantaina. Silloin ratkeaa koulun käyttöönotto. Irtokaluston asentaminen on käynnissä.

Myös viereinen Hykin kiinteistö odottaa peruskorjausta. Siellä on ollut sisäilmaongelmia ja tekniikkakin alkaa olla tiensä päässä. Peruskorjauksessa hyödynnetään paikalla jo valmiiksi olevia parakkeja, jonne yläkoulun oppilaat siirtyvät remontin ajaksi.

– Kukaan ei joudu taivasalle. HYKin remontin suunnittelu käynnistyy oppilaiden siirryttyä rakennuksesta parakkeihin. Hykin remontti alkaa silti aikaisintaan ensi vuonna, sillä tälle vuodelle ei ole rahoitusta. Tänä vuonna remonttia päästään ainoastaan suunnittelemaan, Karrimaa linjaa.

Nummen koulun oppilaat opiskelevat väistötiloissa, kunnes uusi yhtenäiskoulu valmistuu. Nummen yhtenäiskoulun rakentaminen on jo käynnistynyt, ja valmista on tarkoitus olla syyslukukauden alussa 2018.

Tällä hetkellä Nummen koulun koululaiset opiskelevat Seminaarin koululla, Hirsimäellä ja Ahveniston parakeissa.

Ahveniston lakkautuspäätös on jo tehty, ja koulun toiminta siirtyy uuteen Nummen palvelukeskukseen.

Kaurialan yläkoulun oppilaat ovat edelleen väistötiloissa Myllymäen kaupunginosassa Hämeen ammattikorkeakoulun Lahdensivun kampuksella. Kaurialan yläkoululaiset muuttavat nykyisen Kaurialan lukion tiloihin, kun lukiolaiset siirtyvät Tavastian tiloihin elokuun 2018 alussa.

– Päätökset lukioverkosta, Nummen palvelukeskuksesta sekä Hykin peruskorjauksesta ovat lähteneet purkamaan isoa ketjua. Vielä ei ole valmista, mutta kun on tehty päätöksiä, on päästy eteenpäin, ja se aina helpottaa.

Väistötiloista ei täysin päästä vielä vuonna 2018, sillä jo nyt Myllymäen, Miemalan, Luolajan, Vuorentaan ja Ortelan koulut odottavat peruskorjausta.

Luolaja ja Vuorentaka eivät ole korvattavissa palveluverkkomuutoksilla, mutta Miemalaa, Myllymäkeä ja Ortelaa voi uhata lakkautus. Myös sitä ollaan pohtimassa, että osa Myllymäen koulusta sekä Miemalan koulu mahdollisesti korvattaisiin uudella yhteisellä koulurakennuksella.

– Peruskorjausinvestoinnit tai palveluverkkomuutokset jäävät lautakunnan pohdittavaksi. Päätöksiä ei ole vielä tehty, Karrimaa summaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset