Kaupunkiuutiset

Vaisu mysteeri upeissa maisemissa

Idän pikajunan arvoitusOhjaaja Kenneth BranaghRooleissa Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Willem Dafoe

 

Kun Agatha Christien eräs tunnetuimmista dekkareista Idän pikajunan arvoitus (1934) filmataan jälleen kerran, ovat odotukset korkealla. Etenkin kun pikajuna on lastattu melkoisella joukolla tähtinäyttelijöitä.

Hercule Poirot (Kenneth Branagh) viettää leppoisia lomapäiviä Istanbulissa, josta hänen on kuitenkin palattava pikaisesti Lontooseen. Paikan hän saa legendaarisesta Idän pikajunasta, jossa Balkanin vuorten tienoilla tapahtuu murha. Juna suistuu lumivyöryssä kiskoilta ja Poirot selvittelee asioita.

Idän pikajunan arvoituksessa on uskomattoman komeat puitteet. Huikeat lumiset vuoret ja kaiken yllä hehkuu talvinen pakkasaurinko. Näyttelijät ovat toistaan loistavampia, samoin puvustus ja lavastus. Suuren budjetin elokuvan ongelma on alun täysin turha osuus Jerusalemissa. Muutoinkin Idän pikajunan arvoitus on raskassoutuinen ja vaisu upeista aineksista huolimatta. Eivät ne pelkät muhkeat viikset tee yksityisetsivää. Vaikka kirjassa juonen epäuskottavuus ei häiritse, nyt se haittaa.

 

* *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset