fbpx
Kaupunkiuutiset

Väkeä kuin pipoa Pullerilla ja torilla

Pullerin kentät ja liikuntahallien tienoot täyttyivät ääriään myöten torstaina, kun maailman suurimman junioreiden lentopalloturnauksen Power cupin osallistujat saapuivat kaupunkiin.

Areenoilla syntyi pieniä jonoja ja ruuhkia, kylmä puuskatuuli riepotteli ulkona tavaroita ja ihmisiä, ja sadekin pikkuisen vihmoi, mutta yleisin ilme tuhansilla kasvoilla näytti olevan kuitenkin hymy.

– Huono ilma ärsyttää, mutta ei se koko juttua pilaa. Me otettiin paljon lämmintä vaatetta mukaan, Oulusta turnaukseen saapuneet E-ikäiset tytöt Erin Ruokamo, Linda Kyllönen, Mila Pitkänen ja Emmilotta Mäntyjärvi sekä heidän valmentajansa Jani Mäntyjärvi vakuuttivat iloisesti.

Oulunsalon Vasamaa edustavat tytöt olivat tulleet paikalle jo keskiviikkona, ja he majoittuvat Ammattiopisto Tavastian tiloissa. He kaikki ovat nyt ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa, mutta Power cupissa he eivät ole ensikertalaisia.

– Hämeenlinnassa on tosi hyvät järjestelyt. On tärkeää, että osallistujille on isoja tiloja esimerkiksi ruokailua varten. Majoituskin on sopivan väljä. Myös kaikki muu on lähellä, kuten kaupat, ravintolat ja kaupungin keskusta. On tärkeää, että pelien jälkeen löytyy pitseriaa ja muuta paikkaa, mihin voi mennä syömään, valmentaja kiittelee.

Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiön työnjohtaja Pertti Sopenperä katseli avajaispäivänä isoa ihmisjoukkoa Elenia-areenan kulmalla ja kertoi, että hänellä ja yhtiön muilla työntekijöillä oli pitänyt kiirettä aamusta asti. Mutta vielä enemmän taisi olla lisähommia heti aamusta tapahtuman järjestäjillä, sillä pihalle edellispäivinä pystytetyt teltat olivat myrskyn jäljiltä solmussa ja kaiuttimet kaatuneena. Päivällä asiat näyttivät kuitenkin olevan ok, ja kaikki odottivatkin toiveikkaana tuulen yhä laantuvan ja ilman lämpenevän.

– Olimme viime vuonna Vaasan Power cupissa, ja siellä tuli vettä paljon enemmän koko ajan ja jo ennen kuin turnaus alkoi. Hämeenlinnassa saimme tehdä valmistelut, muun muassa kenttien viivoitukset, kuivassa säässä, Sopenperä huokaisee.

Kenttien rajaviivat pitää Sopenperän mukaan ainakin kerran turnauksen aikana vahvistaa, vaikka vettä ei sataisikaan.

Säästöpankki-areenassa, jossa järjestetään turnauksen ruokailu, lammilaiset turvapaikanhakijat odottivat tarmokkaina, milloin he pääsevät jakamaan annoksia turnausväelle. Pakistanilainen Javed Jawher sanoi, että hänellä on isojen joukkojen muonituksesta kokemusta, ja hän uskoi, että kaikki sujuu oikein hyvin. Turvapaikanhakijoita on iso ryhmä mukana turnauksen talkoohommissa.

Torstai-illaksi aurinko loi jo hieman lämpimiä säteitään kauppatorille, kun avajaisissa esiintyi Sanni. Konsertti veti yleisöön muutakin väkeä kuin turnausvieraita.

Ensiaputehtäviä Power cupissa hoitavat Tuija Loukimo, Mija Karppanen ja Elina Antikainen kertoivat torilla, että turnauksen alku on sujunut heidän näkökulmastaan ilman ongelmia. Vain pieniä sormi- ja nilkkajuttuja oli tullut ensimmäisen päivän aikana. Ensiapuporukassa on joka päivä lähes 20 päivystäjää, lisäksi paikalla on lääkäri ja ambulanssi.

Tapahtuman paikallisvastaava Annina Antikainen summasi torstai-iltana turnauksen käynnistyneen kaikkinensa hyvin.

– Tietysti kova tuuli toi omat haasteensa aamun ja päivän aikana, mutta säälle ei voi mitään. Kaikesta huolimatta mukana olevien ilmeistä huokui aitoa poweritunnelmaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset