Kaupunkiuutiset

Väkivaltainen sankaritarina

Hacksaw Ridge – aseeton mies

Ohjaaja Mel Gibson

Rooleissa Andrew Garfield, Teresa Palmer, Vince Vaughn, Sam Worthington

Mel Gibsonin ohjaama Hacksaw Ridge – aseeton mies on sellainen sotaelokuva kuin katsoja osasi odottaa. Se on isänmaallinen, alleviivaava, romanttinen, väkivaltainen, hengellinen ja tunteisiin vetoava. Kaikista mielenkiintoisimmaksi elokuvan tekee sen perustuminen poikkeukselliseen tositarinaan. Hacksaw Ridge kertoo ainoasta aseistakieltäytyjästä, jolle toisessa maailmansodassa myönnettiin Yhdysvaltain korkein kunniamerkki urhoollisuudesta.

Desmond Doss (Andrew Garfield) ei uskonnollisen vakaumuksen vuoksi halua tarttua aseeseen. Taustalla on myös isän väkivaltaisuus. Doss liittyy kuitenkin vapaaehtoisesti armeijaan, sillä hän haluaa lääkintämieheksi. Kronologisesti etenevä elokuva on ensin lapsuuden maisemissa Virginiassa, seuraavaksi on armeijan koulutusaika ja tämän jälkeen on huipennus, Okinawan taistelu. Aivan lopuksi todelliset henkilöt, joihin elokuva perustuu, saavat oman äänen.

Elokuvassa koulutusajan kiusattu Doss kohoaa sankariksi ja muiden henkien pelastajaksi Okinawan taistelussa. Taisteluosuudet ovat poikkeuksellisen väkivaltaisia ja niistä on otettu kaikki irti uskonnon ja pasifismin nimissä. Hacksaw Ridge on niin varman päälle tehty mahtipontinen elokuva, että se pitää katsojan liimattuna penkissä.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset