Kaupunkiuutiset

Mielipide: Valinnanvapaus on testinsä päässä, onneksi

Kirjoittajan mielestä kilpailu on terveydenhuollossa tavallaan hyvä asia, mutta siinä on myös lieveilmiöitä.

Pitkän työurani aikana niin yrittäjänä kuin toisen palveluksessa esimiestehtävissä olen havainnut herkkiä kohtia. Yksi niistä on terveydenhoito. Se on ollut yhteiskunnan (valtion) suojeluksessa.

Sanottakoon sitä sitten kansanterveyshuolloksi, mutta ympärille on tullut kilpailua. Kilpailu on ollut omalla tavallaan hyvästä, mutta siinä on myös lieveilmiöitä.

Esimerkiksi lääkärit ”rahapulansa” vuoksi tekevät töitä yhteiskunnan palkkalistalla ja sitten omalla ajallaan yksityisen palveluksessa.

Samalle lääkärille leikkaukseen pääsee nopeasti yksityisellä puolella, mutta ei keskussairaaloissa. Näin sen ei pitäisi olla ja arvelen toimintamallin olevan osittain tahallista.

Yksityiset lääkäriasemat, hoitolaitokset eri alueilla ovat keskittyneet muutamille yrityksille pahimmassa tapauksessa vilpillisesti ja tuloksia peitellen jopa siirtämällä varoja veroparatiiseihin.

Näiden asioiden vuoksi kannatan valtion hallinnoimaa järjestelmää ja sitä, että pidettäisiin poliitikot etäällä toiminnasta.

Ihmisen pahe on ”mitä minä siitä saan” -ajattelu. Yleensä sen mittarina on raha, nopea hyöty, heti käteen.

Työelämässä työharjoittelijasta eteenpäin lähes jokainen katsoo rahan suuntaan ja yrittää saada itselleen mahdollisimman reilusti.

Mitä isompi taho on kyseessä, sitä suurempi mahdollisuus on saada enemmän.

Enemmän saaja on myös velvollinen rahoittamaan tuloillaan yrityksen toimintaa ja ””ahneita” sijoittajia, joiden ajatusmaailma on pilkottu lyhyisiin kvartaaleihin. Tämä ei voi olla hyvä asia.

Valtio olemme me ja meidän pitää saada turvallinen elämä valtion huomassa.

Nykymenolla voimme vain kertoa seuraavalle sukupolvelle, että tehkää, kuten meidän pitäisi, eli älkää säästäkö perillisille, vaan sijoittakaa säästönne, asuntonne ja muu omaisuus itseenne, jotta saatte vanhuuteen kunnollisen hoivan.

Seppo ParkkonenHämeenlinna / Torrevieja

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

5.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

11.8.2020

Fingerpori

comic