Kaupunkiuutiset

Valkokankaalla uutta pohjoismaista

Kino Tavast -yhdistyksen syksyn ohjelmisto tarjoaa uusia pohjoismaisia elokuvia ja perinteiseen tapaan elokuvaklassikoita. Näytökset siirtyvät Bio Marilynistä Bio Rex Verkatehtaalle, jossa on käytössä 98-paikkainen sali.

Ohjelmistoon tulevat nyt elokuvateattereissa harvoin nähdyt uudet pohjoismaiset elokuvat Walhallan ja Svenska nu:n järjestämän sarjan muodossa. Joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina on mahdollisuus tutustua yhteen pohjoismaiseen elokuvaan Islannista, Tanskasta tai Ruotsista.

Kuukauden pohjoismaisen sarjan aloittaa ensi maanantaina Islannin Oscar-ehdokkaana ollut Grímur Hákonarsonin Pässit. Se on huikean arvostelumenestyksen kerännyt draama-komedia kahdesta syrjässä maaseudulla asuvasta veljeksestä, jotka eivät ole puhuneet toisilleen 40 vuoteen. Omaisuutensa pelastamiseksi heidän on lopetettava mykkäkoulu.

Lokakuussa on vuorossa ruotsalainen, viime vuoden parhaana palkittu Magnus von Hornin elokuva The here after. Marraskuussa esitetään Anders Runen Aerobics – a Love Story. Joulukuussa nähdään tanskalaisen Christina Rosendahlin tositapahtumiin perustuva jännityselokuva, The Idealist.

Pässejä lukuun ottamatta pohjoismaisen sarjan elokuvia ei ole aiemmin nähty Hämeenlinnassa. Elokuvissa on suomenkielinen tekstitys lukuun ottamatta The here after -elokuvaa, jossa teksti on englanniksi.

Sarjan näytöksiin on myös varattu ilmaislippuja ennakkoon Kino Tavastin verkkosivujen kautta ilmoittautuneille koululaisryhmille. Hämeenlinnan Pohjola-Norden ja Bokcirceln tukevat sarjan järjestämistä omalla osuudellaan.

Koko syksyn ohjelmisto löytyy sivustolta kinotavast.net.

Kuukauden pohjoismainen Grímur Hákonarson, Pässit, Bio Rex Verkatehdas ma 5.9. klo 18. Liput (5 €) Bio Rexistä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset