Kaupunkiuutiset Lammi

Valokuvakirja Lammin raitin vaiheista valmistui – Pohjana lammilaisen Jaakko Rautavirran kuvakokoelma

Jaakko Rautavirta on erityisen tyytyväinen kirjan kansikuvaan. "Jos yhden kuvan toivoisin löytäväni, se olisi kuva isäni synnyinkodista ennen vuoden 1918 paloa", hän sanoo. Kuva: Susanna Mattila

Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen ensimmäinen suurhanke, valokuvakirja Lammin raitin vaiheita, valmistui. Kirja julkistettiin ARS Peltolehto -näyttelyn yhteydessä Lammilla viime lauantaina.

Valokuvakirja sisältää yli sata sivua ja noin 130 valokuvaa Lammin kirkonkylältä ja lähimaastosta. Painosmäärä on 1000. Vanhimmat kuvat ovat vuodelta 1892 ja tuoreimmat kuluvan vuoden keväältä.

Kirjan pohjana on Jaakko Rautavirran (s.1931) noin 200 historiallista kuvaa käsittävä valokuvakokoelma Lammin kirkonkylästä.

Kokoelman vanhimmat kuvat ovat Rautavirran isän Kalle Ebenhard Rautavirran (1891–1971) valokuvat Lammin kirkonkylästä.

Kokoelma on täydentynyt lahjoituksilla, muun muassa postimerkkiliikkeistä ja huutokaupoista ostetuilla ja eri kokoelmista löydetyillä valokuvilla.

– Tässä työssä huomasin, miten tärkeää on kerätä vanhoja valokuvia ja saada niitä talteen, sanoo Rautavirta tiedotteessa.

Tukea paikalliselle kulttuurille

Teoksen ovat toimittaneet yhteistyössä Jaakko Rautavirta, Matti Siivonen ja toimittaja Susanna Mattila. Kirjatoimikunta täydensi kuvitusta myös muista kokoelmista saaduilla valokuvilla.

JOKES-säätiön Susanna Mattilalle myöntämän työskentelyapurahan lisäksi tukensa antoivat Lammin Säästöpankki, LC Lammi ja Tili- ja yrityspalvelu Timo Virtanen Oy.

Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys myy kirjaa 25 euron hintaan ja mahdollinen tuotto käytetään lammilaisen kulttuuritoiminnan tukemiseen.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset