Kaupunkiuutiset

Valon joulu vie ensimmäisen joulun tunnelmiin

Hämeenlinnan kirkossa järjestetään perjantaina 16. joulukuuta Valon joulu -niminen koko perheen elämys, johon kuuluu kaksi maksutonta esitystä: kello 18 ja kello 20. Tilaisuuden kesto on noin tunti.

 Valon joulu on täysin uudentyyppinen ja Hämeenlinnassa ennen kokematon joulun ajan tilaisuus, jossa mystinen musiikki ja pyhät kirjoitukset yhdistyvät upeaan valo- ja videotaiteeseen.

– Tilaisuuden taustalla on ajatus ensimmäisen joulun tunnelmasta. Se hiljaisuus, kun paimenet ovat kedolla vartioimassa laumaansa; juuri ennen kuin enkelit ilmestyvät taivaalle. Ja samalla suomalainen pakkasyö ja kirkas tähtitaivas”, tunnelmoi kanttorien kuoroa johtava Heikki Seppänen.

Bright Finlandin valo- ja videosuunnittelijat loihtivat kirkon muuten niin valkoisille seinäpinnoille hämmästyttäviä heijastuksia.

– Valoja ja videoprojisointia käyttämällä haluamme luoda samanlaisen ihmetyksen tunteen, jonka paimenet kokivat kedolla ensimmäisenä jouluna, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan viestintäpäällikkö Mikko Hieta kertoo.

Tilaisuuden musiikillisen maiseman luo kahdentoista ammattimuusikon kuoro. Tässäkin voi nähdä symboliikkaa.

– Jumala lupasi Abrahamille, että hänen pojastaan Iisakista tulee kahdentoista ruhtinaan isä. Iisakin pojalla Jaakobilla oli 12 poikaa, joista muodostui Israelin 12 sukukuntaa. Myös Jeesuksen opetuslapsia oli kaksitoista ja vuodessa on 12 kuukautta, Mikko Hieta kertaa.

Musiikki on luonteeltaan mystistä ja se jättää kuulijalle tilaa etsiä sydämestään joulun tunnelmaa. Musiikin lomassa kuullaan katkelmia muun muassa profetioista, joissa ennustetaan Jeesuksen syntymää. Tekstinlukijoina ovat pastorit Juha Harmaala ja Mirja Lassila.

Kanttorien kuorossa laulavat Heikki Seppänen, Anna-Maija Virtanen, Sonja Saarikko, Inka Kinnunen, Dagmar Õunap, Minna Koskikunnas, Jutta Sinisalo, Heikki Kulo, Jussi Salonen, Lauri Solin, Ismo Savimäki ja Markku Sintonen. Tekstit ovat Juha Harmaalan ja Mirja Lassilan käsialaa. Valo- ja videotaiteesta vastaa Kai Lainkari Bright Finlandista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

25.9.2020