Kaupunkiuutiset

Valonsäätelyssä on vaihtoehtoja

Kaihtimilla ja erilaisilla rullaverhoilla on kodissa monta tehtävää. Niillä säädellään sisään tulevan valon määrää, vähennetään tv:n katselua häiritseviä heijastuksia, rajoitetaan näkyvyyttä asuntoon, estetään huonekaluja haalistumasta ja säädellään myös lämpötiloja.

Perinteiset, integroidut sälekaihtimet eivät ole vuosien varrella paljonkaan muuttuneet, mutta niiden rinnalle on tullut laaja valikoima muita tuotteita.

– Erikoisliikkeestä haetaan usein vaihtoehtoja perinteisille ratkaisuille, yrittäjä Janne Ilmanen Laatu-Kaihdin Oy:stä sanoo.

– Silti aika monet asiakkaat ovat olleet yllättyneitä valikoiman laajuudesta. Ala on muuttunut valtavasti, sillä takavuosina ei näitä erikoistuotteita ollut Suomessa vielä saatavilla. Toki aivan perinteisiäkin sälekaihtimia myydään paljon.

Kaupungin keskustassa Sibeliuksenkadulla oleva Laatu-Kaihdin Oy on toiminut 25 vuotta. Liike myy ja asentaa kaihtimia, laskos- ja rullaverhoja, markiiseja, aurinkosuojakalvoja ja lasiterasseja.

– Ihmiset satsaavat nykyään yhä enemmän sisustukseen. Myymälässä on oltava esillä runsaasti malleja, koska pelkän valokuvan perusteella niistä ei saa oikeaa käsitystä.

Valikoimasta löytyy lamellikaihtimia, laskoskaihtimia, paneeliverhoja, sekä rulla -ja vekkikaihtimia.

– Esimerkiksi Twist-rullakaihtimissa on läpinäkyviä raitoja, joiden avulla pystytään säätämään näkyvyyttä ja sisään tulevan valon määrää.

– Pystysuoria lamellikaihtimia taas voidaan asentaa lähes minkä muotoisiin ikkunoihin tahansa.

Uudempia tuulia edustavat rullaverhojen äänettömät moottorit, naruttomat kaihtimet, leveät säleet, mekanismien pumppumallit ja kaukosäätimellä toimivat kaihtimet, joilla esimerkiksi samassa huoneessa olevien ikkunat voidaan säätää kerralla yhdenmukaisesti. Kaihtimilla on merkitystä myös energiataloudessa.

– Duette-kaihtimien kennomaisessa rakenteeseen muodostuu ilmataskuja, yrittäjä Mikko Ilmanen kertoo.

– Ilma toimii eristävä kerroksena, joten sen avulla voidaan pitää lämpö kesällä ulkona ja talvella taas sisällä.

Erilaisia kankaita ja värivaihtoehtoja verhoihin ja kaihtimiin on satoja.

– Kaihtimet ja rullaverhot ovat nykyään yhä enemmän osa sisustustamista ja niiden halutaan erottuvan sekä tyylikkyydellä että usein myös erilaisuudella.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset