fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Valotilan yrittäjille korona oli maailman ihanin asia – "Ihmiset kaipaavat rajoja ja rajoitteita, mutta me emme niitä tarjoa"

Kilojen karistaminen ei ole oikotie onneen. Eva Travanti ja Sirja Hannula puhuvat mielellään kohtuullisuudesta ja hyvästä elämästä.
Eva Travanti ja Sirja Hannula avaavat Valotilan Sairioon. Yrittäjät ovat remontoineet tilaa studioksi, jossa voi pitää joogaa, kuntotunteja ja erilaisia hyvinvoinnin kursseja. Kuva: Tuulia Viitanen
Eva Travanti ja Sirja Hannula avaavat Valotilan Sairioon. Yrittäjät ovat remontoineet tilaa studioksi, jossa voi pitää joogaa, kuntotunteja ja erilaisia hyvinvoinnin kursseja. Kuva: Tuulia Viitanen

– Korona oli maailman ihanin asia, Eva Travanti sanoo ja nauraa makeasti päälle.

Hänelle totaalinen kalenterin tyhjentyminen tarkoitti, että oli tilaa ja aikaa ideoida, vaikka tulot karisivatkin.

Travanti ja Sirja Hannula olivat lomalla Balilla, kun korona iski. He pääsivät viimeisellä lennolla kotiin ja karanteenissa olleessaan tajusivat, että keväältä peruuntuivat kaikki jumpat ja valmennukset. Tilalle tuli tyhjyys, jonka hyvinvointialalla työskentelevät Hannula ja Travanti näkivät mahdollisuudeksi, koska luova ajattelu vaatii tilaa.

Syntyi Valotila, joka avaa ovensa elokuun lopussa.

Elämässä pitää olla hyvää

Travanti on työskennellyt 25 vuotta liikunta-alalla, Hannula seitsemän. Molemmat sanovat, että heidän ajatuksensa hyvinvoinnista eroavat valtavirrasta.

– Meitä kammottavat kuurit, selkärangasta puhuminen ja kaikenlainen ryhdistäytyminen. Meidän mielestä ajatus omasta hyvinvoinnista voisi lähteä ihmisestä itsestään ja siitä, mikä tekee onnelliseksi eikä pakottamisesta, Hannula pohtii.

Travanti huomauttaa, että liikunta on vain yksi osa hyvinvointia. Vähän kuin mauste.

Tärkeää elämässä ovat myös toimivat ihmissuhteet, rakkaus, ravinto ja lepo. Ylipäätään se, millä elämänsä ympäröi.

Hannulan mukaan nykyihmiset kaipaavat valmennuksilta paljon rajoja ja rajoitteita. Sitä Valotila ei tarjoa, vaan opettaa kohtuullisuuteen.

– Kun meillä on kaikkea, haluamme kaikkea vain enemmän emmekä ole mihinkään tyytyväisiä. Korona-aikana moni asiakas kuitenkin oppi huomaamaan, että vähemmän on enemmän, Travanti kertoo.

Pahoinvointia voi esimerkiksi tulla ulkonäkökeskeisyyttä täynnä olevien somevirtojen seuraamisesta. Hannula ja Travanti ovat huomanneet, että jos valmennettavalla kilot karisevat, ei se tarkoita onnellisuuden lisääntymistä.

– Ei laihtuminen tuo onnea, vaan kaiken pitää lähteä kokonaishyvinvoinnista.

Kasvisruokakursseja

Korona-keväänä Travanti ja Hannula rakensivat nopeasti verkkoon Liikkujan koti -palvelun, jossa on tällä hetkellä 200 erilaista liikuntaharjoitusta kotitreeneihin ja joogaan.

Liikkujan koti toimii edelleen ja on valmiina toiseen korona-aaltoon, mutta muutakin yrittäjät ovat ehtineet.

Nyt Valotilalla on omat tilat Sairiossa, jonne Travanti ja Hannula ovat remontoineet studion. Siellä taltioidaan Liikkujan kodin tunteja, mutta järjestetään myös erilaisia jooga- ja kuntotunteja, vannetanssia ja luovia tanssitunteja.

Alakertaan tulevat myös keittiö ja kokoustilat.

– Sirja on ihan mieletön kasvisruokakokki, joten varmasti järjestämme kokkauskursseja, erilaisia workshoppeja ja hyvinvoinnin teemapäiviä.

Hannulan mukaan myös kulttuuri- ja kirjallisuus tulee olemaan yksi Valotilan toimintamuoto. Esimerkiksi lukupiirit.

Valotila ei olekaan kunto- tai joogastudio vaan “hyvänmielentalo”.

 

Valotilan avajaisia vietetään maanantaista 24.8. alkaen koko viikko.

Valotila

Yrittäjinä Eva Travanti ja Sirja Hannula.

Valotilan studiossa järjestetään erilaisia kuntotunteja, joogaa, tanssitunteja, kokkaus- ja kulttuuripiirejä.

Valotilan alta löytyy myös Liikkujan koti -verkkopalvelut.

Yksi tunnetuimmista valmennuksista on Remonttireetat, joka alkaa tänä syksynä poikkeuksellisesti verkossa.

www.valotila.fi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset