Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Valta taidenäyttelystä nuorille – Kaupunki palkkaa 25 nuorta toteuttamaan näyttelyn taidemuseoon

Okko Heiskanen (vas.) ja Helmi Riippi ovat kiinnostuneita nuorille suunnatusta taideprojektista. Siitä kertoivat taidekasvattaja Auni Tuovinen, lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri, nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltunen ja osallisuusohjaaja Veera Antikainen. Kuva: Pekka Rautiainen
Okko Heiskanen (vas.) ja Helmi Riippi ovat kiinnostuneita nuorille suunnatusta taideprojektista. Siitä kertoivat taidekasvattaja Auni Tuovinen, lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri, nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltunen ja osallisuusohjaaja Veera Antikainen. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaisnuoret Okko Heiskanen, 17, ja Helmi Riippi, 16, ovat innoissaan projektista, jossa 15–20-vuotiaat nuoret pääsevät alusta loppuun asti toteuttamaan nykytaiteen näyttelyn Hämeenlinnan taidemuseoon.

– Haluan jättää Hämeenlinnaan kulttuurijäljen itsestäni ennen kuin muutan täältä opiskelemaan. Tapahtumaorganisointi kiinnostaa, Okko Heiskanen kertoo.

– Toivon, että pääsisin kaupungissa mukaan erilaisiin taideprojekteihin, jotta saisin eri näkökulmia kulttuurista. Olen harrastanut Miniteatteria kymmenen vuotta, Helmi Riippi sanoo.

Hommasta saa palkkaa

Molemmat iloitsevat, että projektista myös maksetaan nuorille. Palkka on Hämeenlinnan kesätyötaksan mukainen eli 500 euroa.

Nuorilla on lisäksi mahdollisuus kerätä opintopisteitä 2. asteen opintoihin.

Valittava nuorten joukko kokoontuu lukuvuoden 2020–2021 aikana kahden viikon välein keskiviikkoiltaisin kello 17–18.30 valmistelemaan marraskuussa 2021 Lohrmann-rakennukseen marraskuussa 2021 avautuvaa taidenäyttelyä.

Projekti on saanut nimen Z/N-dialogi. Z viittaa Z-sukupolveen ja N taidemuseon Niemistö-kokoelmaan, jonka yli 550 teoksesta nuoret taidenäyttelyn kokoavat.

”Supersiisti juttu”

Kyseessä on kaupungin taidemuseon, nuorisopalvelujen sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin yhdessä toteuttama projekti.

Projektin koordinaattorina toimii taidekasvattaja Auni Tuovinen.

– Uskon, että tästä tulee supersiisti juttu! Emme tiedä yhtään etukäteen, millainen näyttelystä tulee. Se riippuu täysin siitä, mikä näitä nuoria itseään kiinnostaa.

Tässä mittakaavassa vastaavaa ei ole Tuovisen tietojen mukaan Suomessa toteutettu.

– En ole kuullut näin laajasta projektista, jossa palkattaisiin nuoria, vaikka monilla muillakin paikkakunnalla osallistetaan nuoria ja myös senioreita.

Haku käynnissä

Avoin haku projektiin on alkanut, ja se päättyy 30.4.2020.

Hakulomakkeita löytyy osoitteesta hameenlinna.fi/dialogi. Voit myös lähettää hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen auni.tuovinen@hameenlinna.fi tai WhatsApp-sovelluksessa tai yksityisviestinä taidemuseon Instagramiin.

Kerro, miksi haluaisit mukaan. Liitä mukaan yhteystietosi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset