Kaupunkiuutiset

Valtteri Kaarna nauttii pallollisesta pelistä

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran keskikenttämies Valtteri Kaarna, 20, pelaa tähänastisen uransa kovimpia pelejä Kakkosessa. Hän kokee vahvuudekseen pallollisen pelin.

HJS:n kasvatti Kaarna pelasi kolme kautta Härmässä, mutta on nyt HJS:n vakiokasvo keskikentällä.

Kaarna on pelannut viimeiset neljä matsia alusta loppuun.

– Oma peli menee parempaan päin. Tunnen, että pystyn parempaan ja parempaan. Pelirohkeutta tulee koko ajan lisää. Pelaan ensimmäistä kertaa näin korkealla.

– Minun preseason (harjoituskausi) oli rikkonainen. Ei tullut täysiä pelejä pikkuloukkaantumisten takia, Kaarna kertoo.

Kaarna saa hyvää tukea päävalmentaja Lauri Hakaselta, joka pelaa Kaarnan vieressä keskikentän keskustassa.

– Kokemusta löytyy rinnalta. Tulee hyviä vinkkejä kesken pelinkin, mitä pitää tehdä. Hyvä on kuunnella Hakasta.

– Yritän pelata pallollista peliä. Yritän hakea välejä syötöillä. Pyrin itsekin väleihin. Pelin olisi hyvä mennä eteenpäin. Pelin rytmittäminen on tärkeätä, Kaarna arvioi.

Kaarna tietää kehityskohteet.

– Minulla on kehitettävää reagoinnissa varsinkin puolustussuuntaan. Fysiikkaa pystyy aina kehittämään. On pystyttävä pelaamaan paremmin molempiin suuntiin.

– Tavoitteena on edetä ylemmäs ja ylemmäs. Futiksen ideana on haastaa itsensä kehittymään. Silloin on oppinut taas jotain lisää lajista, Kaarna tuumaa.

Kaarna kuuluu Eppu Kallion ja Timo Viljasen tavoin HJS:n Postissa työskentelevään trioon. Viljanen sai kotimatsissa melkoisen tärskyn jaloille juuri ennen taukoa ja joutui jättämään kentän.

– Minulla on taustalla merkonomikoulutus. Olen nyt keskittynyt futikseen. Perheen mielestä pitäisi hakea johonkin opiskelemaan, mutta ei ole oikein löytynyt omaa alaa.

 

Kaarna oli tyytyväinen HJS:n alkuviikon vierasvoitosta, mutta lauantain debyytti Kaurialan nurmella tuotti jo neljännen kotitappion.

– Vieraspelissä otimme hyvin vastaan ja hyökkäsimme terävästi. Olimme silloin kliinisiä, mutta tässä kotimatsissa emme olleet kliinisiä. Meillä oli huonoa onneakin, sillä kaverin maalit oli aika helpolla tehtyjä.

Kaurialan auringossa ollut tulostaulu näytti parhaimmillaan 36 asteen lämpötilaa.

– Tempo laski vähän toiselle puoliajalle. Muistan nuorten turnauksessa aikoinaan, että Budapestissä oli todella kuuma.

3-1-voittanut SalPa on hyvä joukkue Kakkosessa.

– Meillä oli selvä taktiikka, millä olisimme saaneet pisteitä. Se olisi toiminut, jos olisimme viimeistelleet paremmin, Kaarna sanoi.

Toppari Markus Joenmäki puski tasoituksen suoraan kulmasta.

Vaihtopelaajat Prince Mokuma ja Aleksi Latvanen kolisuttivat maalipuita pelin lopussa. Latvasen volleykuti tärähti näyttävästi ja voimalla pystytolppaan.

– Oli paikkoja, mutta teimme pelin turhan vaikeaksi. Annoimme kaksi halpaa maalia. Vastustajan voittomaali oli keskitysyritys, joka sattui osumaan kivasti mättäältä nilkan päälle ja maalivahti Ville Kalervo arvioi väärin hitaan pallon, sanoi valmentaja Hakanen.

– Se oli raskas maali, sillä meillä oli hyvä ote toisen jakson alussa ja veimme myös ensimmäisen jakson loppua. Olimme hyvin voiton syrjässä kiinni. Kun antaa kaverille yhden eteen, on pikkasen vaikeampaa.

Viimeiset 25 minuuttia HJS sai pelata yhden miehen ylivoimalla.

– Se teki pelin meille vaikeammaksi. Vastustaja puolusti syvemmältä. Emme päässeet enää haastamaan niiden linjaa emmekä päässeet reunoistakaan murtautumaan. Voitimme isoja palloja ylhäällä ja saimme noukittua irtopalloja. Saimme painetta vastustajan päätyyn, mutta oikein mikään ei ollut meidän puolella, Hakanen manasi.

Joenmäki nostettiin ylös ja Hakanen siirtyi toppariksi pelin lopussa.

– Eri variaatioilla saatiin lisää painetta. Saimme näin enemmän painetta kuin hitailla hyökkäyksillä. Tuli lisää vaarallisuutta ja monta läheltä piti tilannetta, Hakanen jatkoi.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset