Kaupunkiuutiset

Valvojaporukka kaipaa lisäjäseniä

Määräysten mukaan jääkiekko-otteluissa pitää olla yksi järjestyksenvalvoja sataa katsojaa kohden. HPK:n kotipeleissä tämä tietää sitä, että valvojia tarvitaan yhdessä ottelussa yli 30.

– Meitä on tällä hetkellä 55, joten lisää reserviä tarvittaisiin. Vaihtuvuuttakin on joka vuosi, järjestyksenvalvonnan esimiehet Juha Kunila, Jyrki Varjonen ja Ville Salonen kertovat.

Vapaaehtoisuuteen pohjaavasta työstä eniten kokemusta on kertynyt Varjoselle. Hän on turvannut HPK:n otteluiden järjestystä jo 36 vuotta. Kunilalla on takanaan 16 vuotta ja Salmisella 4 vuotta.

– Yhtä ja toista on nähty. Tärkeintä hommassa on se, että tuemme työllämme juniorijääkiekkoa ja kerrytämme nuorille pelaajille annettavia avustuksia, Varjonen sanoo.

Saloselle kävi niin onnekkaasti, että hän sai heti kohta harrastuksesta myös ammatin.

– Teen tätä nykyään täysipäiväisesti työnäni, baarien ovilla ja festivaaleilla ympäri Suomea. Tykkään reissata ja näen samalla festivaalien järkevämmän puolen. Meistä noin kymmenen muutakin tekee kesällä samanlaisia keikkoja, hän kertoo.

Esimiesten mukaan nykyään järjestyksenvalvojat ovat ennen kaikkea asiakkaiden palvelijoita. Heidän tehtävänään on muun muassa ohjata ja varmistaa, että kaikki istuinpaikkalipun ostaneet pääsevät häiriöttä omalle paikalleen. Rinkelinmäellä joillakin on ollut tapana mennä seisomapaikkalipulla istumaan tuolille, mutta se ei kuulemma enää vetele.

– Me olemme viihtyvyyden ja turvallisuuden takaajia. Haemme kaikkien parasta, Varjonen kiteyttää.

Miesten mukaan hommassa oppii myös sosiaalisia taitoja. Jöröjukka-meininki ei toimi, vaan pitää osata seurustella ihmisten kanssa.

HPK:n turvallisuuspäällikkö Veikko Pulli kertookin, että vieraspaikkakuntalaisilta on tullut kiitosta siitä, miten hyvin heistä pidetään Rinkelinmäellä huolta.

Seuran toimitusjohtaja Antti Toivanen painottaa, että mitä paremmin ottelutapahtuma on organisoitu, sitä turvallisempi se on. Järjestyksenvalvonta on ennaltaehkäisyä.

– Haluamme vapaaehtoistyöllä myös lisätä yhteisöllisyyttä. Sillä on seurassa pitkät perinteet, se on todella laadukasta, ja toivomme sen jatkuvan, hän sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset