Kaupunkiuutiset

Vanajan laulu joulukonsertissa

Vanajan Laulu on tähän saakka järjestänyt joulukonserttinsa vanhan linnan muurien suojissa. Sekakuoro viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhliaan ja sen kunniaksi se esittää rakkaimpia joululaulujaan Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 20. joulukuuta. Kuorolaiset ovat saaneet äänestää konsertin ohjelmistoksi neljännesvuosisadan aikana esittämistään joululauluista kaikkein mieluisimmat.

– Ohjelmistossa on todellisia klassikkoja, kuten En etsi valtaa loistoa ja Hiljainen joululaulu, kuoronjohtaja Johanna Laukkanen kertoo.

– Ehkä harvemmin kuultuja ovat Tshaikovskin Legenda tai vanha Veni, Veni, Emmanuel -hymni. Lisäksi mukana on Merja Rajalan sovittamía joululauluja, joissa on sitten vähän kevyempää otetta.

Musikaali tulossa

Vanajaveden opiston suojissa toimiva sekakuoro perustettiin syksyllä 1989. Juhlavuoden ohjelmaan on kuulunut keväinen Omasta kynästä -konsertti, jossa kuoro esitti jäseniensä säveltämia tai sanoittamia kappaleita. Ensi keväänä vuorossa on Lyseon Janne-salissa esitettävä lastenmusikaali Antero Vipuliini ja taikatakki, jonka on säveltänyt kuoroon kuuluva Kari Kupari.

Vanajan laulu on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa ja ulkomaanmatka kuului tietysti myös juhlavuoden ohjelmaan.

– Olimme kesällä mukana maailman kuoro-olympialaisissa Riiassa, Laukkanen sanoo.

– Näissä kilpailuissa ei sijoituksia jaettu, mutta olin hyvin tyytyväinen esitykseemme ja saamiimme pisteisiin.

Iloinen porukka

Vanajan lauluun kuuluu reippaat 40 laulajaa. Kuoro harjoittelee kerran viikossa ja järjestää viikonloppuleirit keväällä ja syksyllä.

– Kuoromme on hyvin energinen ja tekemisen halu on voimakas, Laukkanen kuvailee.

– Vanajan laulussa halutaan aina löytää joitakin uusia näkökulmia ja kokemuksia musiikin parissa. Ryppyotsainen laulaminen ei ole meidän juttumme ja harjoituksissa on hyvä fiilis. Meillä on iloinen joukko.

Varauksia joulukonserttiin otetaan vastaan sähköpostilla vanajanlaulu@gmail.com tai puhelimitse 045 6748 845/Leena Hietanen. Ohjelmamaksun hinnat ovat 15 ja 7 euroa.

Vanajan Laulun joulukonsertti la 20.12. klo 18 Hämeenlinnan kirkossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset